ABD, Pekin Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykota hazırlanıyor

ABD Başkanı Joe Biden, Pekin Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulamayı düşündüklerini söyledi. Biden'ın açıklamasının Doğu Türkistanlıların boykot çağrısının ardından gelmesi dikkat çekti.

ABD, Pekin Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykota hazırlanıyor
Son Güncelleme: 19 Kasım 2021 Cuma 17:20
19 Kasım 2021 Cuma 17:18

ABD Başkanı Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yapacakları ikili görüşme öncesi Oval Ofis'te gazetecilere açıklama yaptı.

Çin'in "insan hakları ihlalleri" uyguladığı gerekçesiyle bu ülkede düzenlenecek 4-20 Şubat 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na diplomatik boykot uygulayacakları iddiasına ilişkin soru üzerine Biden, "Evet, bu yapmayı düşündüğümüz bir şey" cevabını verdi.

Washington Post gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı ve 16 Kasım'da yayımladığı haberinde, Biden ya da ABD hükümet yetkililerinin Pekin Kış Olimpiyatları'na katılmayarak insan hakları ihlalleri nedeniyle Çin'e diplomatik boykot uygulamayı planladığını öne sürmüştü.

Söz konusu kararın henüz resmileşmediğini aktaran kaynaklar, Biden'ın bu ay sonundan önce kararı onaylamasını beklediklerini belirtmişti.

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı ve Uygur Akademisi Vakfı, “Soykırımcıda Olimpiyat Olmaz!” sloganı ile Pekin 2022 Kış Olimpiyatlarını boykot çağrısı yapmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar