ABD NATO Temsilcisi: Türkiye’yi koparmaya çalışıyorlar

ABD NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, Türkiye’yi Rusya’nın NATO’dan koparmaya çalıştığını söyledi.

ABD NATO Temsilcisi: Türkiye’yi koparmaya çalışıyorlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
9 Temmuz 2018 Pazartesi 10:34

ABD’nin NATO Temsilcisi Hutchison, ABD basınına Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. Hutchison, Türkiye başta olma üzere Rusya’nın birçok ülkeyi  NATO’dan koparmaya çalıştığını iddia etti.

Hutchison konuşmasında, “Rusya’nın Türkiye’yi NATO’dan koparmaya çalıştığını düşünüyorum. Onlar birçok müttefikimizi bizden almaya çalışıyor. Rusya, tarihin en güçlü ortaklığındaki istikrarı bozmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Hutchison, NATO ve Türkiye arasındaki güçlü bağı Rusya’nın çabalarının etkilemeyeceğini belirterek, “Türkiye NATO’nun en güçlü üyelerinden biri, bizimle birlikte Afganistan’da çalışan önemli uluslardan biri, uzun yıllardır NATO üyesi. Onlarla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

S-400 KONUSU

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemlerini almasını kesinlikle istemediklerini söyleyen temsilci, Türkiye ile bu konuda görüştüklerini belirterek, “Türkiye ile NATO’nun bu kadar güçlü bir ülkesi iken, ülkelerine Rusya’ya ait bir sistemi sokmamaları için her şekilde görüşüyoruz” diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar