için kaldı

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson görevden alındı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alındı. Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun geleceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson görevden alındı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 15:48

ABD Başkanı Donal Trump, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı.Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun geleceği belirtildi.

CIA'in yeni direktörünün ise Gina Haspel olacağı duyuruldu. Haspel, bu göreve getirilen ilk kadın olacak.

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "CIA Direktörü Mike Pompeo, yeni Dışişleri Bakanımız olacak. Fantastik bir iş çıkaracak! Rex Tillerson'a hizmetleri için teşekkürler! Gina Haspel yeni CIA Direktörü olacak, bu konuma seçilmiş ilk kadın olacak. Hepsine tebrikler!" ifadelerini kullandı

TILLERSON İLK AÇIKLAMA GELDİ

Tillerson görevden alındığını Twitter üzerinden öğrendiğini açıkladı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TILLERSON AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Kamu Diplomasisinden Sorumlu Müsteşarı Steve Goldstein, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u görevden almasına ilişkin "Bakan, Başkan ile bu sabah henüz görüşmedi ve (görevden alınmasının) sebebini bilmiyor." dedi.

Tillerson'a Afrika ziyaretinde eşlik eden Müsteşar Goldstein, yazılı açıklama yaptı.

Goldstein, Bakan Tillerson'un görevde kalmayı istediğini belirterek, "Mevkidaşlarıyla çok iyi ilişkiler kurmuştu ve bundan zevk alıyordu. Dışişleri Bakanlığındaki görev arkadaşlarını özleyecek." ifadelerini kullandı.

Tillerson'un neden görevden alındığını bilmediğini ifade eden Goldstein, "Bakan, Başkan ile bu sabah henüz görüşmedi ve (görevden alınmasının) sebebini bilmiyor fakat kendisine hizmet etme imkanı verilmesinden dolayı memnun. Bu göreve çağrılmış olmanın kutsal olduğunu düşünüyor ve pişman değil." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıklamıştı.

Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Tillerson'a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, Pompeo'nun, ABD'nin yeni dışişleri bakanı olacağını duyurmuştu.

TILLERSON'DAN AÇIKLAMA GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden almıştı. Tillerson ilk kez açıklamalarda bulundu.

Tillerson, "31 Mart dışişlerinde son günüm. Bu görevimin ardından sivil hayatıma döneceğim. Görevden alındıktan sonra Trump ile telefonda görüştüm" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar