Soylu’dan mesaj: ABD beslediği adamlarla bizi yıldırabileceğini düşündü

Pakistan'ın başkenti İslamabad’da resmi ziyaretlerde bulunan içişleri Bakanı Süleyman Soylu, "ABD beslediği adamlarla bizi yıldırabileceğini düşündü. Uluslararası bir kuşatma ortaya koymaya çalıştı ama Allah'a şükürler olsun Türkiye bunu da aştı." dedi.

Soylu’dan mesaj: ABD beslediği adamlarla bizi yıldırabileceğini düşündü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Aralık 2018 Pazartesi 12:34

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti. Bakan Soylu Nur Khan Askeri Havalimanı'nda, İçişleri Bakanı Şehriyar Afridi ve Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ile öteki yetkililer tarafından karşılandı.

Burada konuşan soylu şu açıklamaları yaptı:

“Fırat Kalkanı Harekatı yaptık, Amerika bize 'yap' demedi. Zeytin Dalı Harekatı yaptık, bizim karşımıza çıktı, tehdit etti. Beslediği adamlarla bizi yıldırabileceğini düşündü. Uluslararası bir kuşatma ortaya koymaya çalıştı ama Allah'a şükürler olsun Türkiye bunu da aştı. ABD, bizi Kuzey Irak'ta çerçevelemeye çalıştı, bizi Afrin'de çerçevelemeye çalıştı. Şimdi bizi, bir taraftan Fırat'ın doğusunda çerçevelemeye çalışacak. Türkiye ona müsaade etmedi, şimdi buna da müsaade etmeyecek

Şimdi bizi bir taraftan Fırat'ın doğusunda çerçevelemeye çalışacak. Türkiye ona müsaade etmedi, şimdi buna müsaade etmeyecek. Bilmenizi isterim. Bu çerçevelemenin esası şu: Türkiye'nin hareket kabiliyetini daraltmak. Türkiye'nin çevre ülkeleriyle, dünya ülkeleriyle kurduğu ilişkiyi zayıf bir banda oturtmak. Esas itibarıyla da tırnak içinde söylüyorum, doğruyu söylemeyesini engellemek. Bu kadar açık ve net. Türkiye'nin irtibatlarını mümkün olduğunca kesmek. Bütün coğrafyalarla irtibatlarını mümkün olduğunca kesmek."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar