için kaldı

ABD Başkanı Trump'tan harekat açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, Türkiye'nin Suriye operasyonunu onaylamıyor. Bunun kötü bir fikir olduğunu Türkiye'ye açıkça belirttik" açıklamasında bulundu

ABD Başkanı Trump'tan harekat açıklaması
Son Güncelleme: 9 Ekim 2019 Çarşamba 20:40
9 Ekim 2019 Çarşamba 20:13

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik operasyonuna dair açıklama yaptı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın Türkiye'nin Suriye'ye yönelik 'Barış Pınarı Harekatı' hakkında ''ABD Türkiye'nin Suriye'ye operasyonunu onaylamıyor, ABD bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu Türkiye'ye iletmiştir'' dediği aktarıldı.

Trump gün içinde Twitter'dan attığı mesajlarda da Washington yönetiminin geçmiş yıllardaki Ortadoğu politikasını eleştirmişti. Trump tweet'inde, "Yüzyıllardır farklı gruplar birbirleriyle çatışıyor. ABD hiçbir zaman Ortadoğu'da bulunmamalıydı. 50 askerimizi çektik. Türkiye Avrupa'nın geri dönmelerini reddettiği DEAŞ'lı tutukluların sorumluluğunu üstlenmeli. Bizim için sonu gelmeyen aptal savaşlar bitiyor!" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın mesajları şöyle devam ediyor:

ABD Ortadoğu'da çatışma ve siyaset için 8 trilyon dolar harcadı. Binlerce büyük askerimiz öldü ya da yaralandı. Bunun yanında milyonlarca insan da yaşamını yitirdi. Ortadoğu'ya gitmek, ülke tarihimizde alınan en kötü karardı.

Kitle imha silahlarına yönelik yanlış ve kanıtlanmamış delillerle savaşa girdik. Ortada birşey yoktu. Şimdi yavaşça ve dikkatlice askerlerimizi eve geri getiriyoruz. Büyük odağımızda büyük resim var. ABD her zamankinden daha da büyük.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar