Hükümetten AB ilerleme raporuna ilk tepki

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında AB ilerleme raporuna dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, ''AB bize karşı eşit, adil ve objektif olmadı.'' dedi.

Hükümetten AB ilerleme raporuna ilk tepki
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 16:52

Avrupa Komisyonu, 2018 Türkiye ilerleme raporunu yayınladı. Açıklamada, Türkiye’nin Avrupa’dan dev adımlarla uzaklaştığı ifade edilirken, FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin Arnavutluk ve Makedonya'nın üyelik müzakereleri konuşmalarının yeniden tartışılacağını açıkladı. 

Açıklamanın devamında Avrupa Birliği, darbe girişimini güçlü şekilde kınıyor denildi. OHAL kapsamında alınan önlemlerin orantısız olduğu ifade edilirken, parlamentonun yasama işlevinin kısıtlanmış ve muhalif grupların barışçıl toplantılarının yasaklanabilmesi için idarenin yetkilerinin artırılmış olması örnek gösterildi ve darbe girişimiyle başlayan OHAL uygulamasına en kısa sürede son verilmesi istendi.

"TÜRKİYE, AVRUPA'DAN BÜYÜK ADIMLARDA UZAKLAŞTI" 

AB Komiseri Johannes Hahn, "Türkiye, Avrupa'dan büyük adımlarda uzaklaştı" açıklamasında bulunurken, Türkiye'nin mülteciler konusunda büyük ilerleme kaydettiği de belirtildi ve çabası 'olağanüstü' şekilde tanımlandı. Türkiye'nin stratejik bir komşu olduğu ve ortak çıkar alanlarında birlikte çalışmayı sürdürecekleri vurguladı.

Aynı zamanda, Türkiye'nin vize muafiyeti önerisinin değerlendirileceği de raporda yer aldı. 

HÜKÜMETTEN RAPORA İLK TEPKİ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında AB ilerleme raporuna dair açıklamalarda bulundu. AB bize karşı eşit, adil ve objektif olmadı diyen Bozdağ, ''Türkiye yarım asrı geçkin bir süredir AB'nin kapısında tam üyelik hedefiyle ısrarla beklemektedir. AB, Türkiye'ye karşı haksız politikalar uyguladı. Biz buna rağmen Avrupa Birliği hedefinden vazgeçmedik; bundan sonra da vazgeçmeye niyetimiz yok. Türkiye ile aynı ekonomik şartları taşımayan, Türkiye'den geri olan pek çok ülkeyi AB'ye tam üye yaptıkları halde ısrarla Türkiye'ye karşı olumlu adımlar atmamaya direniyorlar.'' yorumunu yaptı. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar