için kaldı

81 ile genelge gönderildi! Yaya geçitleri artık böyle olacak

Trafikte yaya önceliğine dikkat edilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Dikkat çekilmesi için hazırlanan ‘önce yaya’ görseli sürücülerin görebileceği şekilde yaya ve okul geçitlerinin önüne çizilecek.

81 ile genelge gönderildi! Yaya geçitleri artık böyle olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
5 Mart 2019 Salı 15:50

Trafikte yayaların önceliğine dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı tarafından  81 ile genelge gönderildi.  Bakan soylu imzasıyla 81 il valiliği, il emniyet müdürlükleri ve il jandarma komutanlıklarına "Önce Yaya Uygulaması" konulu genelge gönderildi.

Genelgede, geçen yıl ekim ayında 298 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde değişiklik yapıldığı hatırlatıldı.

Buna göre, "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarıyla yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır" hükmünün getirildiği belirtildi.

Şeritlere uygun şekilde çizilecek

Genelgede, yol yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlarla (belediye/karayolları) koordineli yapılması gereken çalıșmalar sıralandı.

Buna göre, yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu noktalarda tespit edilen yatay ve dikey işaretleme eksikleri kısa sürede giderilecek.

Sürücülerin, yaya ve okul geçidine yaklaşırken güvenle yavaşlayabileceği ve durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanacak.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar