Kılıçdaroğlu: 600 yıllık Osmanlı Devleti üretmediği için battı

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “600 yıllık Osmanlı niye battı? Üretmediği için battı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: 600 yıllık Osmanlı Devleti üretmediği için battı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
14 Mart 2019 Perşembe 13:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da STK temcillerei ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, kanaat önderlerinin görüşlerinin önemli olduğunu ifade ederek, “Miting yapmıyoruz, daha çok önemli olan kanat önderleri ile bir araya gelmek. ‘Kanaat önderlerine neden bu kadar önem veriyorsunuz?’ diyeceksiniz. Çünkü kanaat önderleri bu memlekete karşı sorumluluğu var ve oturup konuşmamız lazım. Bu açıdan kanaat önderlerinin görüşleri ve birikimleri son derece önemlidir” diye konuştu.

"600 yılık Osmanlı Devleti neden battı?"

İşsizliği önlemenin tek yolunun üretmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Eğer üretirseniz herkesin bir işi olur, üretirseniz herkesin aşı olur. Üretirseniz her evde huzur olur. Üretirsiniz ülkenin beka sorunu olmaz. Üretirseniz Türkiye bölgesinde söz sahibi olur. Fabrikada üretmek lazım, tarımda, kültürde üretmek lazım. Hayatın her alanında üretmek lazım. Osmanlı niye yıkıldı? Üretimden koparıldığı için. Devasa Osmanlı'nın parasını basacak milli bankası yoktu. Üretirseniz herkesin işi, aşı olur. Her evde huzur olur. Türkiye’nin saygınlığı artar, beka sorunu olmaz. Türkiye büyür, dünyada ve bölgede söz sahibi olur. Bütün dünyada kayısı denince akla Malatya geliyorsa, bir marka yaratmışsınız. Fabrikada, tarımda, kültürde, sanatta hayatın her alanında üretmek lazım. Üretirseniz, büyürsünüz.

Osmanlı, 600 yıl yaşayan bir imparatorluk neden battı? Üretimden koparıldığı için battı. Devasa Osmanlı’nın parasını basacak milli bankası yoktu. Osmanlı Bankası yabancılarındı. Bir metre bez üretilemedi. Dünyada bütün devletler 10-20-30 hatta 50 yıllık planlarla yönetirler ama Türkiye'de plan yok. Lafla peynir gemisi yürümez. Dünya o kadar hızlı değişiyor ki o değişime ayak uyduramazsanız geriye düşersiniz. Türkiye'nin üniversiteleri yeterli bilgi üretmiyor. Ne oldu da Türkiye'nin üniversiteleri bilgi üretemez noktaya geldi. Biz 82 milyon aynı bayrak altında, tasada ve kıvançta berabersek biz kardeşiz demektir. Biz kardeşçe yaşamak istiyoruz. Siyaset toplumu ayrıştırmaya başladı. Kavga ediyoruz, siyaset hizmet yarışıdır, biri ben şunu yapacağım der, öbürü de ben şunu yapacağım der. Herkes kendi projelerini ortaya koyar oturur tartışırız. Memleket düzlüğe nasıl çıkar oturur tartışırız. Bu topraklara kavgacı tohum ekmeye Kimsenin hakkı yok. Burası Mevlana'nın toprağı, bu topraklarda kin tutulmaz. Nasıl oldu da toplum böyle bu kadar büyük bir ayrışma içine girdi bunları engellemek zorundayız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar