Soylu: 6 ay süre istiyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da yıl sonu itibarıyla 50 bin kaçak göçmenin sınır dışı edileceğini belirterek, bu konuda düzenin sağlanması için İstanbullulardan 6 ay süre istedi.

Soylu: 6 ay süre istiyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
10 Haziran 2019 Pazartesi 09:14

İçişleri Bakanı Bakan Soylu, Yeşilköy Sahil'de vatandaşlarla buluştu. Soylu, selamlaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Soylu, sahilde oluşturulan alanda yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nda bayram namazını Kato Dağı'nda kıldığını hatırlatırken, Kurban Bayramı'nda Mehmetçik'in Kandil Dağı'nda bayram namazı kılması için dua etti.

Türkiye'nin artık terörle mücadelesinin maliyetlenmesini, insan ve zaman kaybetmesini, ülkenin bir bölgesinin sürekli terörle meşgul edilmesini istemediklerini belirten Soylu, "Türkiye'nin topyekun kalkınmasını ve gelişmesini engelleyebilecek, Türkiye'yi sürekli terörle ikiz bir şekilde gösterebilecek bir dili istemiyoruz." ifadesini kullandı.

"Dünya bu meseleyi gündeme getirmekten çok uzak duruyor"

Bugüne kadar Avrupa'da ve dünyada gittiği hiçbir toplantıda boynunun bükülmediğini ve hep dik durduğunu dile getiren Soylu, şöyle konuştu:

"Karşımızdaki muhataplarımızın boyunları inanın terörden göçe kadar konuştuğumuz bütün meselelerde hiç yukarı kalkmış değil. Kızıyorlar bize, 'Dünyadaki insanlara niye bu kadar sahip çıkıyorsunuz' diye. Çocukluğumuzdan beri yapmadığımız bir iş yüzünden yediğimiz dayaktan yorulduk artık. Bütün dünya bizi suçladı. Amerika'sı, Fransa'sı... Biz burada Ermenilere bir soykırım uygulamadık ama uygulamamamıza rağmen dünyada bize yapmadıklarını bırakmadılar. Şimdi dünya Türkiye'nin insanlığı karşısında bu meseleyi gündeme getirmekten çok uzak duruyor. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bizim üzerimize haksız şekilde gelenlere karşı bizden sonraki nesillerimize 'evet, bu Türk milleti insan bir millettir ve sahip çıkan bir millettir' dışında onlara söyleyebilecek kendi milletimiz adına bir tek söz bırakmıyoruz. Bu kadar açık ve net."

Son iki yıldır ABD'nin Türkiye'nin üzerine ekonomik açıdan da çok sık şekilde geldiğine değinen Soylu, "Biz ne yaptık? Bir yerde para mı batırdık? Türkiye olarak bir yere para yatırdık da batağa mı girdi? Ne yaptık? Bir yerden kredi borcu alıp da faiz sarmalına girip çok büyük bir kayba mı uğradık? Hayır, tam tersi." dedi.

Soylu, Türkiye'nin daha önce olduğu gibi kimseye haraç vermeyeceği değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'dan 50 bin kişi sınır dışı edilecek

Geçen yıl İstanbul'dan 4 bin 500 kişinin yurt dışına geri gönderildiğini açıklayan Soylu, "Şu ana kadar gönderdiğimiz kişi sayısı 13 bin, yıl sonu itibarıyla bu yıl İstanbul'dan 50 bin göndereceğiz. Yani 50 bin düzensiz kaçak göçmeni... Burayı kaçak göçmen merkezi yaptırmayız. Bu kadar basit. Bir şey daha söyleyeyim. Herkes bizim kurallarımıza uymak zorundadır. Kim nereden gelirse gelsin, ne ortaya konulursa konulsun. Bizim kamu düzenimizi bozmaya kimseye müsaade etmeyiz. Dükkanlarda kimseyi yatırmayız. Bundan sonra arkadaşlarıma talimat verdim." şeklinde konuştu.

İnsanlıktan vazgeçmeyeceklerine ve kötülük yapmayacaklarına dikkati çeken Soylu, göçmenlere yönelik uyum toplantıları düzenlediklerini anımsattı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar