5 bakan neden listede yok?

AK Parti’nin milletvekilli listesinde yer almayan beş bakan hakkında detaylar ortaya çıktı.

5 bakan neden listede yok?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Haziran 2018 Salı 09:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir televizyon programında, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AB Bakanı Ömer Çelik ile ilgili kullandığı “Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler. ‘Siz aday olmayın’, diye böyle bir danışıklı dövüş söz konusu değil” sözleri, listelerin oluşturulması aşamasında yaşananlarla ilgili fikir verdi.

ZEYBEKCİ ERDOĞAN’A BİLDİRDİ

Hürriyet’te yer alan habere göre,  Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlar dahil tüm milletvekillerinin tekrar başvuru yapmasını istedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin milletvekili olmak istemediğini doğrudan cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği belirtildi.

Zeybekci’nin yeni dönemde bakanlık veya Cumhurbaşkanlığı’nda farklı bir pozisyon talebinin de olmadığı kaydedildi. Bu yaklaşım, Zeybekci’nin yerel seçimlerde Denizli’den belediye başkan adayı olacağı şeklinde yorumlansa da görüş belirtmedi

BAKAN ÖZLÜ YENİ YAPIDA GÖREV ALMAK İSTEDİ

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün ise Başbakan Binali Yıldırım aracılığıyla milletvekili olmak istemediğini, uygun görülmesi durumunda yeni yürütmenin yapısında görev almak istediğini ilettiği öğrenildi. Özlü’nün seçimlerde Meclis çoğunluğu sağlanması halinde Milli Savunma Bakanı olarak değerlendirilebileceği, görev verilmemesi durumunda da Savunma Sanayi Müsteşarlığı görevini üstlenebileceği öne sürüldü.

ŞİMŞEK VE AĞBAL’IIN KARARI

Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal’ın kabinede yer alıp almayacağı hep merak konusu olmuştu.

Bu isimlerin de yeni kabinede görev verilmemesi durumunda, milletvekili olarak görev almak istemediklerini ilettikleri ifade edildi. Ancak bu iki isimle ilgili değerlendirmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı, yeni dönemde ‘ekonomik tablo’nun gereklerine göre Şimşek ve Ağbal’ın her ikisine ya da birine yeni yapıda yer verilebileceği belirtildi.

ÇELİK AB İLE İLİŞKİLERİ SÜRDÜREBİLİR

Milletvekili aday listesine konulmayan Ömer Çelik’in durumunun ise diğer bakanlardan farklı olduğu aktarıldı. Çelik’in adaylıkla ilgili bir talebinin olmadığı, bu konudaki değerlendirmenin Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Erdoğan’ın Çelik’i, Cumhurbaşkanlığı’nda kendisine yakın bir görevde değerlendirmek istediği ifade edildi. Çelik’in yeni yapıda AB ile ilişkileri sürdüreceği iddia edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar