4 partinin oluşturduğu ittifakın adı belli oldu: Millet İttifakı

Fox Tv Muhabiri Tülay Ünal Öçten'in haberine göre CHP, İYİ Parti, Saadet Parti ve Demokrat Partisi'nin kurduğu ittifakın adı 'Millet İttifakı' oldu

4 partinin oluşturduğu ittifakın adı belli oldu: Millet İttifakı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Mayıs 2018 Cuma 19:19

İYİ Parti, CHP, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Parti  (SP) ittifak konusunda anlaştı. 24 Haziran seçimlerinde milletvekilliği için kurulan 4'lü ittifakın adı 'Millet İttifakı' olarak açıklandı.

4 PARTİNİN OLUŞTURDUĞU İTTİFAKIN ADI: MİLLET İTTİFAKI

Fox Tv Muhabiri Tülay Ünal Öçten, "CHP’liler İnce’nin adaylığını içlerine sindirdi. Muharrem İnce gayet inançlı bir profiller yola çıktı. Kılıçdaroğlu ile ilgili bir durgun sezinledim. Muharrem İnce Kılıçdaroğlu’nu öyle onure etti ki o durgunluktan eser kalmamıştı. Rozet olayı bugüne damga vuran bir olaydı. Muharrem İnce ilk kongresini baba ocağından başlatacak. İttifak pusulasında Demokrat Parti de logosuyla yer alacak. 4 partinin anlaştığı bir nokta var Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nin bazı adayları CHP ve İYİ Parti listesinde yer alması söz konusu. İttifak protokolünde demokrasi, denge denetleme, güçlü meclis, mutlak kuvvetler ayrılığı, bağımsız yargı, adalet ve halk kavramları üzerinde durulacak. Bu kararlar yarın açıklanacak genel başkanlar olmayacak yetkilendirdiği kişiler olacak. Daha sonra saat 15’te Millet İttifakı’nı duyuracaklar." açıklamasında bulundu.   

İTTİFAK YARIN 15'TE YSK'YA SUNULACAK

24 Haziran'da yapılacak seçimler için ittifakta anlaşan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin ittifaka ilişkin protokolü yarın saat 15.00'te YSK'ya sunacağı bildirildi. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar