4. Hava Alay Komutanlığı Trakya’ya taşınıyor

4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın Trakya bölgesine taşınacağı duyuruldu.

4. Hava Alay Komutanlığı Trakya’ya taşınıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
12 Şubat 2019 Salı 15:19

Askeri kaynaklar, Sancaktepe'deki 4.Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın Trakya'da bir bölgeye taşınmasına yönelik proje çalışmasının olduğunu belirtti.

Düşen helikopterin motor testi sırasında kaza kırıma uğradığı belirtidi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni askerlik sistemi, Fırat'ın doğusuna operasyon, FETÖ ve PKK ile mücadele ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olarak ise; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor. Maksadımız, Toplumdan geniş bir kabul görecek, tüm ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak dengeli bir sistem teşkil etmektir. Önümüzdeki günlerde çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Fırat'ın Doğusuna harekat planı TSK tarafından tamamlandı.

Son 3 haftada yapılan operasyonlarda 56 terörist etkisiz hale getirildi.

FETÖ ile mücadele kararlılıkla devam etmektedir. Son 7 ay içinde 1076 personel açığa alınmıştır.”

Türkiye'de 6. kaza

Çekmeköy’de düşen askeri helikopterde 4 asker şehit oldu. Bu kaza, gelecek yıl TSK envanterinden çıkarılması planlanan UH-1 helikopterlerin Türkiye’deki 6. kazası oldu.

O kazalar şöyle:

8 Kasım 2002 - Bandırma 6’ncı Ana Jet Üssü’ne bağlı UH-1 tipi bir helikopter eğitim alanına inişe geçtiği sırada düştü.Kaza sonucunda ikisi ağır 6 askeri personel şehit oldu.

16 Mart 2006 - Erzincan’a gitmekte olan UH-1 tipi askeri helikopter Erzincan’a 55 km uzaklıkta, yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazada 5 asker şehit olurken, 1 asker de yaralı kurtuldu.

10 Nisan 2006 - Kocaeli’nin Uzunçiftlik beldesi yakınlarında UH-1 tipi askeri personel taşıma helikopteri düştü. 3 askeri personel şehit oldu.

10 Ocak 2011 - Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait eğitim uçuşu yapan UH-1 tipi askeri helikopterin Sincan ilçesine bağlı Temelli ile Polatlı ilçesine bağlı Dodurga Köyü Kapalıtepe mevkii arasındaki bölgede düşmesi sonucu 5 subay şehit oldu.

26 Kasım 2018 - İstanbul’da 26 Kasım 2018 tarihinde 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi’nde düşmesi sonucu 5 asker şehit oldu.

11 Şubat 2019- İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine askeri helikopter düştü. Düşme sonucu 4 asker şehit oldu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar