Bakan Kurum'dan muhalefete: 3,5 yıl boyunca 100 bin konut dönüştürme vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sorun

TBMM Bütçe görüşmeleri sorasında konuşan Bakan Kurum, muhalefetin elinde bulundurduğu belediyelerin kentsel dönüşüm vaadi hakkında,"3,5 yıl boyunca 100 bin konut dönüştürme vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sormanızı her birinizden rica ediyorum." sözleri ile tepki gösterdi.

Bakan Kurum'dan muhalefete: 3,5 yıl boyunca 100 bin konut dönüştürme vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sorun
Son Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 20:57
7 Aralık 2022 Çarşamba 20:46

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum kentsel dönüşüm vaadi olan muhalif partili belediyelere tepki göstererek şu açıklamalarda bulundu:

“Antalya Manavgat’ta sarıldığımız İbrahim amcamızı güvenli bir hayata, Muğla’mızda Ayşe teyzemizi yeni bir yuvaya kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Devlet-millet bütünleşmesinden rahatsız olanların; her iyiye kötü, her güzele çirkin, her hayra şer diyenlerin ithamlarına rağmen; bugün tüm bu afet alanlarında 45 bin konut, iş yeri, ahır, köy evini büyük oranda tamamladık, teslim ettik.

"100 BİN KONUT DÖNÜŞTÜRME VAADİYLE ÇIKTIĞINIZ YOLDA NE YAPTINIZ?"

Bu hakikatler ortadayken; bize dönüp “yapmadınız, bitirmediniz” diyenlerden, şöyle bir aynaya bakmalarını; 3,5 yıldır yönettiğiniz belediyelerde ne yaptığınıza, hangi yatırımları başardığınıza bakmanızı özellikle tavsiye ediyorum. Başınızı ellerinizin arasına koyup; bu şehirlere kaç metrekare yeşil alan kazandırdığınızı, 3,5 yıl boyunca 100 bin konut dönüştürme vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sormanızı her birinizden rica ediyorum. Biz Allah’ın izni, 85 milyonun güveniyle, milletimizi sıcak yuvalarına kavuşturduk; bundan sonra da kavuşturmaya aşkla, azimle devam edeceğiz! Şunu herkes çok iyi bilmelidir! Afet alanlarında, tarihin en büyük dönüşümlerine imza atan bir Türkiye var. Devletine güvenen bir millet var, bu güveni millet lehine kullanan bir Türkiye var! İşte bu Türkiye; bu afetlerle ve iklim değişikliyle mücadeleyi; Türkiye’nin istikbal ve istiklal meselesi olarak görmektedir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar