Trabzon’u sel vurdu

Trabzon'un Araklı ilçesinde şiddetli sağanak yağışların ardından santral borusunun patlamasıyla oluşan sel suları nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti. 5 kişiden ise haber alınamıyor.

Trabzon’u sel vurdu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
19 Haziran 2019 Çarşamba 08:46

Trabzon'un Araklı ilçesinde yağış nedeniyle santral borusunun patlamasıyla sel meydana geldi. Sel suları nedeniyle 7 kişi yaşamını kaybederken 5 kişiden ise haber alınamıyor.

Araklı-Bayburt yolu trafiğe kapalı. AFAD, belediye ve jandarma ekipleri bölgede. Sahil Güvenlik ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı çalışmaya havadan destek verdi.

Ulaşımın sağlanamadığı yerlerde mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı. Şimdiye kadar 76 vatandaş bölgeden tahliye edildi.

Araklı ve çevresinde yağışın etkisini artırması bekleniyor. Bu nedenle tahliye edilenler bölgeden uzaklaştırıldı. Evlerine dönmemeleri yönünde uyarılar yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Arama kurtarma timlerimiz çalışmalarını gece olması itibarıyla durdurdular ve yarın sabah çalışmalara devam edecekler" dedi

Ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

Trabzon Araklı'da yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 1 kişinin daha cansız bedeni bulundu, ölü sayısı 4 oldu. Kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Trabzon'da meydana gelen selde ölü sayısının 7'e yükseldiğini belirtildi 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar