için kaldı

3 büyüklerdeki FETÖ'cü futbolcular için soruşturma

Süper Lig'de üç büyük kulüpte oynayan futbolcularla ilgili savcılığın FETÖ soruşturması başlattığı ileri sürüldü.

3 büyüklerdeki FETÖ'cü futbolcular için soruşturma
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
15 Ocak 2018 Pazartesi 12:04

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasında gözaltına alınan eski futbolcular Uğur Boral ile Zafer Biryol itirafçı olmuştu.

Boral'ın ifadesinde, 2003 yılında Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde FETÖ/PDY ile tanıştığını ve düzenlenen çeşitli sohbet toplantılarına katıldığını söylediği belirtildi.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, Boral o dönemde yapılan çok sayıda sohbete katılan futbolcuların ismini savcılığa verdi.

Boral'ın itiraflarında önemli futbolcuların adının geçtiği öne sürülürken bunlardan bazılarının halen Süper Lig'de üç büyük kulüpte oynadığı belirtildi.

Futbolcular dışında Süper Lig'de takım çalıştıran bazı teknik direktör ve menajerlerin isimlerinin de ifadelerde geçtiği belirtildi. Ayrıca ismi geçen futbolcu, teknik direktör ve menajerlerin ByLock kullandıkları iddia edildi.

İfadeler sonrası soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın önümüzdeki günlerde söz konusu kişileri ifadeye çağırması bekleniyor.

Futbolda FETÖ/PDY ilişkisini araştıran İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri, itirafçı Bekir İrtegün’ün ifadelerini genişleterek ByLock kullanıcısı ve FETÖ  bağlantılı futbolcular hakkında çalışma başlattı. İlk olarak milli kaleci Ömer Çatkıç gözaltına alındı ve tutuklandı. Son operasyon ise Çatkıç ile birlikte sohbetlere katılan milli futbolcu Zafer Biryol’a yönelik oldu. Biryol’un, ByLock kullanıcısı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar