için kaldı

24 Haziran 2018 YKS sınavı ertelendi mi? YKS sınavı ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken seçim yapılacak açıklamasından sonra YKS sınavının ne zaman yapılacağı merak edilmeye başladı.

24 Haziran 2018 YKS sınavı ertelendi mi? YKS sınavı ne zaman yapılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Nisan 2018 Çarşamba 17:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 17 Nisan grup toplantısında Türkiye’nin seçime gideceğini açıkladı. 18 Nisan’da Cumhurbaşkanı ile Devlet Bahçeli erken seçim görüşmesi yaptı ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran 2018’de erken seçim yapılacağını açıkladı.

Türkiye 24 Haziran'da seçime gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli'yi Beştepe'de kabul etti. 30 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik" dedi.

Peki ya 23-24 Haziran’da yapılacak olan YKS sınavı ertelenecek mi? YKS sınavı ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı, 15:30'da erken seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı. 23-24 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan YKS üniversite sınavı ile aynı tarihlere denk gelen erken seçimler ile ilgili Yüksek Öğretim Kurulu bir açıklama yaptı.

YKS SINAVI ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasının ardından erken seçim tarihinin YKS ile çakışması dikkat çekti. YÖK, YKS sınavının tarihiyle ilgili yeni bir açıklama yapılacağını duyurdu ki kısa bir sürede YÖK'ten beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada, YKS sınavının 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyuruldu.

ÖSYM ACİL TOPLANDI

Yaklaşık 2.5 milyon kişinin girdiği üniversite sınavının tarihinin erken seçim nedeniyle değiştirilmesi bekleniyordu. ÖSYM acil olarak toplandı. YÖK de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavıyla erken seçim tarihinin çakışması nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı belirtildi.

ERTELENEN YKS SINAVI DETAYLARI

Üniversite sınavının bir sonraki haftaya alınması ile sınav programı şu şekilde değişmiş oldu. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi 10.15'te başlayacak 135 dakika sürecek. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri ise 1 Temmuz Pazar günü gene 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Yabancı Dil puanı alması gereken adaylar ise 1 Temmuz Pazar günü öğleden sonra 15.41'te 120 dakikalık YKS 3. Oturum Yaban Dil Testi'ne girecekler.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar