AK Parti’den seçim istişaresi! 2023 için yeni yol haritası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 Temmuz’da AK Parti MKYK’yı toplayacağı ve bu toplantıda 2023 hedeflerine yönelik yeni yol haritasının belirleneceği belirtildi.

AK Parti’den seçim istişaresi! 2023 için yeni yol haritası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
9 Temmuz 2019 Salı 09:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran seçimlerinin ardından parti kurmayları ile bir araya gelerek seçim analizi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçimlerinin ardından ilk olarak Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayarak parti kurmaylarıyla detaylı bir seçim analizi yaptı. AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un İstanbul seçimlerine ilişkin detaylı sunum yaptığı toplantının ardından Başkan Erdoğan geçen haftadan itibaren ise istişarelerde bulunmak için milletvekilleriyle gruplar halinde bir araya gelmeye başladı.

Sabah gazetesinden Eda Işık’ın haberine göre, ilki Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen toplantının ikincisi ise önceki gün İstanbul'da gerçekleştirildi. Başkan Erdoğan bu haftada iki toplantı yaparak milletvekilleriyle istişarelerini tamamlayacak.

Kabine değişikliği gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Temmuz'da ise partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MKYK) toplayacak. Bu toplantıda İstanbul seçimlerinin ardından yapılan geniş çaplı anket, diğer illere yönelik 31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan anketler, her bir genel başkan yardımcısının başta İstanbul seçimleri olmak üzere Türkiye geneline yönelik 31 Mart seçimlerine ilişkin hazırladıkları detaylı raporlar ele alınacak. Erdoğan'ın yaptığı bu istişareleri tamamlamasının ardından 2023 hedeflerini yönelik yeni yol haritasını belirleyeceği ifade ediliyor. AK Parti kulislerinde, Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde hem kabinede hem de parti yönetiminde değişikliğe gideceği belirtiliyor.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir yıllık performansına ilişkin rapor için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı görevlendirmişti. Geniş kapsamlı bir çalışma yapan Oktay, hazırlayacağı raporu Erdoğan'a sunacak. Sistemin daha iyi işlemesi için yapılan tespitler Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı MHP ile görüşülerek revize edilecek.

15 Temmuz'a özel oturum

FETÖ'cü  darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz Pazartesi günü saat 14:00'te TBMM'de özel oturum yapılacak.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar