2018 YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı e Devlet-Nerede oy kullanacağım?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken seçime gidileceğini açıklamasının ardından 2018 YSK seçmen sorgulama e Devlet bilgileri araştırılmaya başladı. Nerede oy kullanacağım? Sorunuzun cevabı azonceoldu.com’da!

2018 YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı e Devlet-Nerede oy kullanacağım?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
3 Mayıs 2018 Perşembe 09:00

2019 Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin 24 Haziran tarihinde yapılacak olmasının ardından vatandaşlar “Nerede oy kullanacağım” diye araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim açıklaması sonrası merak edilen 2018 YSK seçmen sorgulama detaylarını haberimizde derledik.

Nerede oy kullanacağım? Sorusu her seçim zamanı en çok aranan detaylardan biri. Vatandaşlar seçim sürecinde YKS seçmen sorgulama ekranına ulaşmak ve gerekli bilgilere erişmek istiyor. 24 Haziran 2018’de erken seçime gidilmesi ile birlikte sorgulanan “Nerede oy kullanacağım” sorusunu YSK seçmen sorgulama ekranına e Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

2017 yılında AK Parti’nin üzerinde çalıştığı referandum ile başkanlık sistemine onay çıkmış ve yapılacak olan yeni seçimden sonra başkanlık sisteminin uygulanmaya başlanacağı açıklanmıştı. 3 Kasım 2019’da yapılması planlanan genel seçim son dakika niteliğinde kararla erken seçime çevrildi ve yeni seçim tarihi olarak 24 Haziran 2018 olarak belirlendi.  Türkiye’nin erken seçime gitme önerisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapıldı. Devlet Bahçeli genel seçimlerin 3 Kasım 2019 tarihinde değil 28 Ağustos 2018 tarihinde yapılması gerektiğini açıkladı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve sonrasında kurmayları ile yaptığı görüşmelerinin ardından kameralar karşısına geçerek erken seçim kararı aldıklarını açıkladı. MHP'nin 26 Ağustos 2018 tarihi önerisine karşı Cumhurbaşkanı 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı.  Gündem olan bu açıklamaların ardından vatandaşlar YSK seçmen sorgulama yaparak nerede oy kullanacağını öğrenmeye çalışıyor.

YSK Seçmen Sorgulama e Devlet-Nasıl Oy Kullanacağım?

Genel seçime sayılı günler kala YSK seçmen sorgulama yapmak istiyorsanız sitemizdeki linke tıklamanız ve TC kimlik numaranızı buraya girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yurt içi ve yurt dışı seçmen sorgulamalarını T.C kimlik no ile e Devlet üzerinden de yapmak mümkün. Android ve iOS işletim sistemli cihazlara da indirilebilecek uygulama ile sorgulama işlemleri yapılabilecek. 2018 YSK seçmen sorgulama sayfasını ve detaylı bilgileri sayfamızdan takip edebilirsiniz.  Seçim yerleri henüz belli olmasa da, YSK'nın seçim takvimi belli olduğunda işlemler de yapılabilecek. YSK seçmen sorgulama sayfalarına aşağıda verdiğimiz linkleri kullanarak ulaşabilirsiniz.

Seçmen Kütükleri Ne Zaman Askıya Çıkacak?

E-Devlet ve YKS üzerinden sorgulanabilecek seçmen kütükleri 12 Mayıs'a kadar askıda olacak.

YSK YURT İÇİ SEÇMEN SORGULAMA

YSK YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA

e DEVLET İLE SEÇMEN SORGULAMA

ANDROİD YSK SEÇMEN SORGULAMA UYGULAMASI

iOS YSK SEÇMEN SORGULAMA UYGULAMASI

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar