Mansur Yavaş konuştu: 2014’te de aynısı oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi konuşulan Mansur Yavaş, “2014 yerel seçiminde de böyle oldu. CHP muhalifleri adaylığım üzerinden Kılıçdaroğlu'nu da beni de hırpaladı” dedi

Mansur Yavaş konuştu: 2014’te de aynısı oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
6 Aralık 2018 Perşembe 10:39

Mansur Yavaş’ın adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sıkça gündeme geliyor. Yavaş, Sözcü gazetesine röportaj verdi.

Adaylık konusunda kararsız olduğu öne sürülen Mansur Yavaş, “Benim bir kararsızlığım yok. İki siyasi parti ittifak yaparsa adayım” dedi. Siyasi parti yetkilileri arasında ittifak, seçim iş birliği görüşmelerini basından izlediğini kaydeden Yavaş, CHP'den seçilip İYİ Parti'ye geçeceği yolundaki haberlerin de gerçekle ilgisi olmadığını, bu konuda kendisine bir şey sorulmadığını, konuşulmadığını belirtti. AKP ve CHP'li muhaliflerin kendisini, kendisi üzerinden de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hırpalamak istediklerine dikkat çeken Mansur Yavaş, şunları söyledi:

“2014’te de aynısı oldu”

2014 yerel seçiminde de böyle oldu. CHP muhalifleri adaylığım üzerinden Kılıçdaroğlu'nu da beni de hırpaladı. Sonunda destekte geç kaldılar. Bu kez de hiç değilse bekleyip karar versinler. Eleştireceklerse de parti içinde eleştirsinler. Bunu kamuoyuna açık bir biçimde yapmaları adayı da partiyi de yıpratıyor. Hedef ben miyim, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu mu anlamış değilim. İkimizin de seçimi kaybetmemizi isteyen bazı çevreler var. ‘Kılıçdaroğlu, seçimi kaybetsin de gitsin' diye bakanlar var. Kendisini, Türkiye'den, partisinden çok sevenler, koltuk derdinde olanlar bunu yapıyor. Adaylığım açıklanırsa eleştirilerini ondan sonra da sürdürmelerini bekliyorum. Bazılarının, Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı mücadeleyi benim üzerimden yapacağını düşünüyorum.

“Zaman giderek iki siyasi partinin aleyhine işliyor”

Ankara'da CHP seçimi 1994 yılında bölündüğü için kaybetmişti. Adaylar egolarını yenemedi. Biz, ‘birleşelim, kazanalım' istiyoruz. Ama buna da karşı çıkıyorlar. Zaman giderek iki siyasi partinin aleyhine işliyor. Gecikme olmamalı. Parti yönetimlerinin elinde anketler var. Anketlere göre kim kazanacaksa, o aday yapılmalı. Ben önde çıkmıyorsam tabii ki beni de yapmasınlar. En yakın rakibimin 12 puan önünde olduğumu anket şirketi yöneticileri televizyonlarda açıklıyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar