için kaldı

17 Temmuz 2019 Instagram çöktü mü?

Facebook ve Instagram 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü yeniden çöktü. Geçtiğimiz günlerde çöken sosyal medya uzun süre erişim sağlanamamıştı.

17 Temmuz 2019 Instagram çöktü mü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
17 Temmuz 2019 Çarşamba 15:32

Facebook ve Instagram 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü yeniden çöktü. Geçtiğimiz günlerde çöken sosyal medya uzun süre erişim sağlanamamıştı. 

An itibariyle ınstagram'a erişim sağlanamıyor...

Instagram

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. Facebook'a satılmadan önce 30 milyon kullanıcısı olan Instagram'ın Eylül 2017 itibarıyla 800 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. 20 Haziran 2018'de San Francisco’da düzenlenen etkinlikte Instagram'ın 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığı açıklandı ve yeni nesil televizyon IGTV tanıtıldı.

Belirgin özellikleri; fotoğrafları bir kare şekline sınırlandırmak, Kodak Instamatic ve Polaroid resimler, cep telefonu kameralarında kullanılanın aksine 4:3'lük çerçeve oranı. Bu durum yeni bir güncelleme ile değişmiş, kullanıcılar özgün çerçeve oranı kullanabilir hale gelmişlerdir.

Telefon uygulamaları

Instagram ilk başta sadece iPhone, iPad ve iPod Touch aletlerinde kullanılırken 2012 Nisan'da Android 2.2 (Froyo ve üstü yüklü kameralı telefonları da destekledi. Uygulama iTunes App Store , Google Play online satış mağazalarında ve Microsoft Lumia Mağazalarında dağıtılıyor.

Instagram'ın kurucusu Kevin Systrom'dur

21 Nisan 2012 tarihinde Facebook, şirketi (ve 13 çalışanını) yaklaşık 1 milyar dolar nakit karşılığında satın aldı. Şirketin kendisini bağımsız olarak yönetebilmesi hedefleniyor.

Aktif filtreler
Amaro
Mayfair
Rise
Valencia
Hudson
X-Pro II
Sierra
Willow
Lo-fi
Earlybird
Sutro
Toaster
Brannan
Inkwell
Walden
Hefe
Nashville
1977
Kelvin
Slumber
Crema
Ludwig
Aden
Perpetua[13]
Kaldırılan filtreler
Apollo (Versiyon 2.0'da kaldırıldı)
Gotham (Versiyon 2.0'da kaldırıldı)
Lily (Versiyon 1.0.6'da kaldırıldı)
Poprocket (Versiyon 1.0.6'da kaldırıldı, 1.0.7'de tekrar eklenmesine rağmen versiyon 2.0'da kaldırıldı)

Instagram Stories

2016 yılı Ağustos ayında gelen Instagram Stories özelliği ile, ana sayfada sola doğru kaydırma yapıldığında, 24 saat içinde silinecek olan fotoğraf ve videolar eklenip paylaşılabilmektedir. Bireylerin farklı ülkelerden, farklı kalite ve tarzdaki ürünlere kolayca ulaşmalarının yanı sıra kurumlar içinde marka bilinirliliğini arttırmada etkin bir pazarlama aracı haline gelmiştir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar