Oğlunun öldürüldüğünü öğrenen anne: 15 yıldır sağ beklerken, kemikleri geldi

Konya'da 15 yıldır kayıp olarak aranırken ilaçla uyutulup, kabloyla boğularak öldürüldükten sonra gömüldüğü ortaya çıkan o dönem 31 yaşında olan Necati Keleş'in annesi Ayşe Keleş, oğlunu sağ olarak bulmak isterken öldürüldüğünü öğrendiklerini belirtti.

Oğlunun öldürüldüğünü öğrenen anne: 15 yıldır sağ beklerken, kemikleri geldi - Sayfa 1

Çumra ilçesinde belediyede işçi olarak çalışan Necati Keleş'in annesi Ayşe Keleş, 19 Kasım 2005 tarihinde güvenlik güçlerine giderek kayıp müracaatında bulundu. O dönem yapılan aramalarda Keleş'in izine ulaşılamadı. Aradan geçen zamanın ardından Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Keleş'in bulunması için yeniden soruşturma başlatıldı.

1 12
 
Oğlunun öldürüldüğünü öğrenen anne: 15 yıldır sağ beklerken, kemikleri geldi - Sayfa 2

Soruşturma kapsamında dosya, 6 ay önce Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne devredildi. Özel ekip, Necati Keleş'in ikinci evliliği olan Sebahat Bilici (47) ile 2004 yılı Aralık ayında evlendiğini, çiftin 10 ay evli kaldıktan sonra Bilici'nin şiddet gördüğü iddiasıyla evi terk ettiğini belirledi.

2 12
 
Oğlunun öldürüldüğünü öğrenen anne: 15 yıldır sağ beklerken, kemikleri geldi - Sayfa 3

Keleş'in kaybolmadan 12 gün önce de Bilici'nin boşanma davası açtığını ve geçen süreç içinde de boşandığını saptadı. İlk evliliğinden 3 çocuğu olan Bilici'nin, Keleş'i öldürmüş olabileceği üzerinde duran polis ekipleri, çalışmasını bu yönde yoğunlaştırdı. Polis, Necati Keleş'in kayıp olduğu dönemde Sebahat Bilici'nin sık sık kardeşi Mustafa Yeşil (44) ve akrabası Kadir Bakır (41) ile görüştüğünü saptadı. Bunun üzerine Sebahat Bilici, kardeşi Mustafa Yeşil, akrabası Kadir Bakır ve olaya karıştığı öne sürülen oğlu Hüseyin Bilici (31) şüphe üzerine pazartesi günü gözaltına alındı.

3 12
 
Oğlunun öldürüldüğünü öğrenen anne: 15 yıldır sağ beklerken, kemikleri geldi - Sayfa 4

Yapılan sorgulamasında o dönem bir diş hekiminin yanında çalıştığını belirten Sebahat Bilici, eşi Necati Keleş'in kahvesine uyku ilacı katıp uyuttuğunu, ardından da eve çağırdığı kardeşi Mustafa Yeşilay ile akbabası Kadir Bakır'ın kabloyla boğarak öldürdüğünü söyledi. Kadir Bakır da,  polise Necati Keleş'in cesedini  gömdükleri  yeri gösterdi. Polis de iş  makinası yardımıyla Bozkır ilçesine bağlı Tepebaşı köyü mevkisindeki  yaptığı kazı çalışmasında cesedi çuval içine konan Keleş'in cesedine ulaştı. 

4 12