Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pensilvanya'daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "5 Temmuz insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin sahibi 81 milyonun tamamıdır.  15 Temmuz zaferimizde Türkiye'nin önünde yeni kapılar araladı. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pensilvanya'daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
15 Temmuz 2018 Pazar 17:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir kez daha 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Vatanımızın bekası, huzuru için şehadete yürüyen tüm kahramanları tekrar yad ediyorum. Gazilerimize cesaretleri için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bugün derin bir kederi hemde büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. 251 vatandaşımızı bir gece kaybetmenin üzünütünü yaşarken, diğer taraftan da eşine az rastlanır direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bedel ödenmeden hiçbir başarı elde edilmez. Her zaferin gerisinde fedakarlık, azim, dirayet, cesaret vardır." açıklamasında bulundu.

"Bu millet vücudunu F-16'lara siper etti, yılmadı, usanmadı"

Çanakkale zaferimizle, İstiklal harbimize çok yakından şahidiz diyen Erdoğan, "Kurtuluş savaşında bu milletin istiklali için binlerce yiğidin kanı döküldü. 15 Temmuz zaferimiz fedakarlığın eseridir. Milletimizin direnişi yanında tanklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah seslerinin o karanlık geceyi deldiği zaman Türk milleti Kuvaiye şuurunun diri olduğunu göstermiştir. Milletimiz canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak namahrem elin değmesine müsaade etmemiştir. Bu millet vücudunu F-16'lara siper etti, yılmadı, usanmadı. Onlar bir şeye inanmıştır. Türk milleti 15 Temmuz gecesi darbecileri püskürtmüştür. FETÖ'cü alçaklara şu köprüyü dar etti. Bu millet FETÖ eliyle Türkiye'nin hizaya sokulmasına izin vermemiştir." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz zaferimizde Türkiye'nin önünde yeni kapılar araladı"

Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk milleti cesareti ve dirayeti ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun hala diri olduğunu gösterdi. İstiklal için kıyam ettik kıyam. 15 Temmuz insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin sahibi 81 milyonun tamamıdır.  15 Temmuz zaferimizde Türkiye'nin önünde yeni kapılar araladı. Şehit kanları bağımsızlığımzı korumanın yanında, milletimizin birliğini pekiştirmeye vesile oldu. Yenikapı mitingi ile bu dayanışma iklimi terör vesayetle mücadele olmak üzere Türkiye'yi tüm cephelerde güçlendirdi. Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü Cumhur İttifakı ile devam ettirdik. FETÖ'nün devlet ve toplum hayatını tasfiye sürecini hızlandırırken yurt dışında da başarılı terör operasyonları gerçekleştirdik." vurgusunu yaptı.

"15 Temmuz asla unutulmayacak, unutturmayacağız, tarihe kayıttır"

Sınırlarımızdaki terör tehdidini kaynağında bertaraf ettik diyen Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: 15 Temmuz gecesi bu toprakları FETÖ'cü alçaklara dar ettiniz. Bu milletin huzurunu kaçıranlar bizleri bulacak, ordumuzu, polisimizi bulacak. Ülke hudutlarımız içerisinde artık sabotajlara maruz kalmadan başarılı şekilde mücadele ettik. Türkiye'yi vesayetin boyunduruğundan kurtaracak yeni yönetim sistemine geçtik. Bu sistemle birlikte Türkiye'nin dünyada sıçrayışını göreceğiz. Yeni sistemle milletimizi hayaliyle buluşturduk, çağ atlattık. Bu sistemle birlikte Türkiye'nin dünyada sıçrayışını göreceğiz. Yeni sistemle milletimizi hayaliyle buluşturduk, çağ atlattık. Ülkemizde darbe defterini açılmamak üzere kapattık. 15 Temmuz bizlere kimin kara gün ve iyi gün olduğunu gösterdi. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. 15 Temmuz asla unutulmayacak, unutturmayacağız, tarihe kayıttır. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ'nün başarısı için gayret edenleri unutmayacağız. 

Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanların ilkesizlikleri silinmeyecektir. Kimin kimlerle iş tuttuğunun farkındayız. Umutlarını FETÖ'cü cuntaya bağlayanların nasıl hayal kırıklığı yaşadıklarını biliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında FETÖ ile mücadeleyi aralıksız devam ettireceğiz. Azerbaycan ve Ukrayna'dan geldi. Pensilvanya'daki ahtapotun kollarını kestik. 80'in üzerinde firari elebaşlarını getirdik. Milletimize kurşun sıkan katiller en ağır cezalara çarptırılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Şehitler makamına gedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Şehitler Makamına geldi. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin akamete uğratılmasının 2. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören alanını, binlerce vatandaş ay-yıldızlı bayraklarla doldurdu.

Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camisi İmamı İshak Danış, Kur'an-ı Kerim okudu.

HAFRİYAT KAMYONLARININ TÜRK BAYRAKLI GÖSTERİSİ

Köprü trafiğe kapatılmadan önce darbe girişimini önlemede etkin rol oynayan hafriyat kamyonları, Türk bayraklarıyla süslenerek köprüye geldi. Kamyonlar, korna çalarak köprüyü geçti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar