Rusya'da okula silahlı saldırı: 13 kişi hayatını kaybetti

Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti olan Kazan'da bir gencin okula silahlı saldırıda bulunduğu açıklandı. Olayda 13 kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin de yaralandığı bildirildi. 19 yaşındaki saldırgan tutuklandı.

Rusya'da okula silahlı saldırı: 13 kişi hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 15:42
11 Mayıs 2021 Salı 12:51

Rusya'nın Kazan kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti.

RIA bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberinde ölenlerin okuldaki öğrenciler ve bir de öğretmen olduğu bilgisine yer verdi.

Sosyal medyada ve haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre saldırganlar iki kişi. Bir saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirilirken diğer saldırganın ise okul binasında kıstırıldığı açıklandı.

Saldırıyı 19 yaşında bir gencin gerçekleştirdiği bildirilirken Kazan polisi saldırıyı düzenleyen gencin gözaltına alındığını açıkladı. 

Reuters'ta yer alan son dakika bilgisin göre ikinci saldırgan da polis ekipleri tarafından öldürüldü.

Daily Mail'de yer alan habere göre olay anında okulda bulunan 15 yaşındaki bir öğrencinin verdiği ifadeye göre silahlı saldırganlar öğrencilere kendilerini sınıfa kapatmalarını söyledikten sonra patlama ve silah sesleri duyulmaya başlamış.

Yerel yetkililerin ilk açıklamalarına göre, kimliği belirsiz iki kişi, Fayzi caddesindeki 175 numaralı okulda silahlı saldırı düzenledi. Saldırganları gören ve silah sesini duyan öğrenciler arasında panik yaşandı. Bazı öğrenciler pencerelerden atladı.  

Polisin operasyon düzenlediği okuldan öğrencilerin tahliyesi sürüyor. 

Öte yandan bölgeden görüntüler paylaşan bazı sosyal medya hesapları okulda silahlı saldırı dışında bir de patlama yaşandı. Okulun içinde çekilen video görüntülerinde patlamadan sonra gerçekleşen hasar görünüyor.

OKULDA 820 KİŞİ VARDI 

Yerel medya, saldırının gerçekleştiği okulda, 52'si öğretmen, 70'i okul çalışanı ve 714 öğrenci olmak üzere yaklaşık 820 kişinin bulunduğunu aktardı. Saldırıda 32 yaralanın hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar