1 Haziran'dan sonra maske yok!

Kademeli normalleşme sürecinin ilk aşaması 1 Haziran'da sona erecek. Bilim Kurulu'nun bu döneme ilişkin aldığı tavsiye kararında ise herkesin beklediği bir detay daha var. Buna göre; vakalarda düşüş sürerse, sahillerde ve parklarda insanlar arasında iki metre mesafe varsa maske takılmayabilecek.

1 Haziran'dan sonra maske yok! - Sayfa 1

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kararı sonrası kademeli normalleşme sürecine girildi. Ancak, restoranların açılması ve sokak kısıtlamasının kalkması gibi konularda Kabine'den çıkacak kararlar bekleniyor.

1 17
 
1 Haziran'dan sonra maske yok! - Sayfa 2

Vaka sayılarının daha da düşmesiyle normalleşme sürecine girilecek.  Peki 1 Haziran’da normalleşme için hangi adımlar atılacak? İşte Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, kabine toplantısı sonrası alınması beklenen kararlar:

2 17
 
1 Haziran'dan sonra maske yok! - Sayfa 3

RESTORANLARA KİŞİ SINIRI

Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran’dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Haziran ayı için ilk doz aşılamada büyük bir aşama kaydedilmesi beklenirken, bu durum otomatik olarak 1 Haziran sonrası yasakları da etkileyecek.

3 17
 
1 Haziran'dan sonra maske yok! - Sayfa 4

DÜĞÜNLER AÇIK HAVADA

Düğün yapmak için Kabine toplantısından çıkacak kararı bekleyen çiftlere de 1 Haziran sonrası müjde verilebilir. Bu müjde gelirse düğün salonları belli misafir sayısına göre hizmet verebilecek. İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor.

4 17