1 Haziran okullar açılacak mı? Salı günü üniversiteler açılıyor mu?

17 Mayıs tarihinde başlayan kademeli normalleşme sonrasında okulların ve üniversitelerin son durumu merak konusu oldu. Öğrenciler 1 Haziran Salı okullar, üniversiteler açılacak mı sorusuna yanıt aradı.

1 Haziran okullar açılacak mı? Salı günü üniversiteler açılıyor mu?
Son Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 16:35
19 Mayıs 2021 Çarşamba 16:34

Tam kapanma döneminin sonra ermesinden sonra kademeli normalleşme süreci başladı. Okullar 31 Mayıs tarihine kadar uzaktan eğitime devam ederken 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren neler olacağı konusunda MEB ve YÖK’ten gelecek olan açıklamaya beklenmeye başlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 17 Mayıs-1 Haziran 2021 kademeli normalleşme genelgesinde kreşler ve anaokullarının son durumu da merak edildi.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde, kreşler ve anaokullarının faaliyetlerine devam edebilecekleri belirtilirken, diğer kademelerdeki eğitim için MEB'in açıklamasına uygun hareket edileceği belirtildi. Ziya Selçuk açıklamasında, "Ülkemiz genelinde Covid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında bugünden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecektir."

"Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecektir." ifadelerine yer verdi.

1 HAZİRAN 2021 OKULLAR AÇILIYOR MU?

Kademeli normalleşme döneminden sonra 1 Haziran Salı gününden itibaren okulların ve üniversitelerin açılması konusunda son karar kabine toplantısının ardından belli olacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar