için kaldı

Türkiye ve İran’dan ortak karar! 1 Ağustos’ta başlıyor!

İran ile sınırların açıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, uçuşların 1 Ağustos’ta başlayacağını söyledi.

Türkiye ve İran’dan ortak karar! 1 Ağustos’ta başlıyor!
Son Güncelleme: 15 Haziran 2020 Pazartesi 14:21
15 Haziran 2020 Pazartesi 14:18

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması düzenledi

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün samimi bir ortamda önemli görüşmeler gerçekleştirdik. İki ğlke ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldık. Bir İran ziyaretimiz vardı sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde pandemi sebebiyle bunu ertelemek zorunda kalmıştık. İran ila sınırları açtık, 1 Ağustos'ta uçuşlar başlıyor. Bu ziyareti en kısa sürede gerçekleştireceğiz. özellikle Astana formatında dönem başkanlığı İran'da idi bu zirvenin de gerçekleştirilmesine çalışacağız. İnşallah İran'da gerçekleştireceğiz. Astana ve Soçi için çaba harcıyoruz.”

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise şunları söyledi:

“İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız. Biz her zaman diyalog içerisinde olmalıyız. Diplomatik taşınmazlarla ilgili bir anlaşma imzaladık. Bu konu ile ilgili vatandaşlarımıza inşallah yakın zamanda yardımcı olacağız. Türkiye'ye doğalgaz akışı yeniden başlayacak. Suriye'de kalıcı barış için önce sanal ortamda ardından İran'da bir toplantı düzenleyeceğiz.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar