Öldürülen çiftçinin eşi: Kuzeniyle ilişki yaşadım

Konya’da öldürülen çiftçi Ali Sarı'nın eşinin sözleri pes dedirtti. Eşinin kendisini aldattığı iddiasında bulunan Zekiye Sarı, "İskender ile ilişki yaşadığım doğrudur; ancak ben İskender'e 'Git Ali'yi öldür' demedim" dedi.

Öldürülen çiftçinin eşi: Kuzeniyle ilişki yaşadım - Sayfa 1

Konya'nın Altınekin ilçesinde, çiftçi Ali Sarı'yı (37) pancar tarlasında tabancayla başından vurarak, öldüren amcasının oğlu İskender Sarı (48) ile cinayeti azmettirdiği öne sürülen Ali Sarı'nın eşi Zekiye Sarı'nın (32) 'tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Eşinin kendisini aldattığı iddiasında bulunan Zekiye Sarı, "İskender ile ilişki yaşadığım doğrudur; ancak ben İskender'e 'Git Ali'yi öldür' demedim" dedi.

1 11
 
Öldürülen çiftçinin eşi: Kuzeniyle ilişki yaşadım - Sayfa 2

Olay, 2 Kasım 2017 tarihinde, Altınekin'e bağlı Yenice Mahallesi Kalınyer mevkisindeki pancar tarlasında meydana geldi. İlçede çiftçilik yapan, 2 çocuk babası Ali Sarı, pancar sökmeye gittiği tarlasında, sabah saatlerinde işçiler tarafından başından tabancayla vurularak, öldürülmüş bulundu. Cinayet sonrası çalışma başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali Sarı'nın akrabası ile çevresindeki 70 kişinin ifadesine başvurdu. İfadesine başvurulanlardan Mükremin Sarı (24), tarlada ölü bulunan Ali Sarı'nın amcasının oğlu İskender Sarı'ya daha önce tabanca verdiğini ileri sürdü. Jandarma, durumdan şüphelenip, 3 çocuk babası, çiftçi İskender Sarı'yı gözaltına aldı.

2 11
 
Öldürülen çiftçinin eşi: Kuzeniyle ilişki yaşadım - Sayfa 3

İskender Sarı, jandarmadaki ifadesinde, amcasının oğlu Ali Sarı'nın eşi Zekiye Sarı ile 6 aydır ilişki yaşadığını, Zekiye Sarı'nın cep telefonuna gelen mesaj nedeniyle eşinin ilişkilerinden şüphelenmeye başladığını ileri sürdü. Bunun üzerine de Zekiye Sarı'nın, Ali Sarı'yı öldürmesini istediğini iddia eden İskender Sarı, "Zekiye Sarı, 'Şunu ortadan kaldıralım ve şundan kurtulalım yoksa bizi köye rezil edecek' diye cep telefonuma mesaj attı. Ali'nin de tarlada çalıştığını söyledi. Mesaj üzerine tarlaya gittim. Traktör üzerinde bir süre Ali ile sohbet ettik. Daha sonra tabancayla başına ateş ederek, öldürdüm. Kaçarken de yolda tabancayı attım" diye konuştu.

3 11
 
Öldürülen çiftçinin eşi: Kuzeniyle ilişki yaşadım - Sayfa 4

Kuzenini öldürdükten sonra cansız bedeninin başında ağladığını kaydeden İskender Sarı, "Kuzenimi öldürdükten sonra cesedin başında yarım saat boyuncu ağladım. Daha sonra da Zekiye'nin evine gittim. Zekiye çay demledi. Karşılıklı çay içtik. Daha sonra birbirimize sarılıp, ağladık. Zekiye'yi çok seviyorum, ona aşığım. Ali'yi öldürdüğüm için pişmanım. Şimdiki aklım olsa öldürmezdim" dedi.

4 11