Yapılandırılan vergi borçları ödemeleri nasıl yapılacak?

Yapılandırılan vergi borçları ödemeleri nasıl yapılacak? sorusunun cevabı haberimizde detaylı olarak açıklanmıştır. Vergi borçları yapılandırma başvuruları son tarih ne zaman?

Yapılandırılan vergi borçları ödemeleri nasıl yapılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
30 Temmuz 2018 Pazartesi 09:50

Mayıs ayında çıkarılan af yasasıyla vergi borcu olanlar ve bunları yapılandırmayı düşünenlerin merak ettiği konulardan biri de yapılandırılan vergi borçlarının, cezaların nasıl ödeneceği. Vergi borçları yapılandırma başvurusu nasıl yapılır, yapılandırılan vergi borçları ödemeleri nasıl yapılacak? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde.

Devletin mayıs ayında çıkarmış olduğu af yasası ile birlikte vergi borçları ve bazı cezaların yeniden yapılandırılabilmesinin önü açıldı. 18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan af yasasıyla vergi ve vergiye bağlı cezalar, trafik cezaları, öğrenim kredisi borçları, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi borçlar yeniden yapılandırılabiliyor.

Vergi yapılandırma başvuruları son tarih ne zaman?

Vergi yapılandırması yapmak isteyenler için 2 Haziran 2018 tarihinde başvurular başladı. Başvuru için devlet dairlerine gitmeniz gerekmiyor. İnternet üzerinden hem yapılandırma başvurusu hem sorgulama hem de borç ödeme işlemi yapılabiliyor. Vergi affı kapsamında 31 Mart öncesine ait borçlar için 31 Temmuz akşamına kadar başvuranlar bu fırsattan yararlanabilecek.

e-Devlet üzerinden borç sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden vergi borcu sorgulamak için öncelikle ‘e-Devlet’ ve Maliye’nin internet sitesi ‘gib.gov.tr’den giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet üzerinden borç sorgulamak için e-Devlet şifresi ve TC kimlik numaranızla sisteme giriş yapın. Sistemde ‘e-Hizmetler’ bölümüne gidin. Buradaki ‘Vergi, Harç ve Cezalar’ butonuna basın. Burayı tıkladıktan sonra ‘Gelir İdaresi Başkanlığı’ linkini seçin. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın alt hizmetlerinden ‘Vergi Borcu Sorgulama’ seçeneğini seçerek borcunuzu öğrenebilirsiniz. Borcunuzu ‘gib.gov.tr’ internet sitesine girdikten sonra da birden fazla yoldan öğrenebilirsiniz. Örneğin; ana sayfada yer alan ‘İnternet Vergi Dairesi’ bölümüne tıklayın. Bu sayfadaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ne girerek borcunuzu öğrenebilirsiniz. Yine ‘gib.gov.tr’de ‘İnteraktif Vergi Dairesi’ bölümündeki formu doldurduktan sonra giriş yapılınca ana sayfada borcunuz görünüyor.

Yapılandırılan borçlar banka kartı/kredi kartıyla ödenebiliyor. Peşin ya da taksit seçeneğini seçenler ilk ödemeyi 30 Eylül’e kadar yapacaklar.

Yapılandırılan vergi borçları ödemeleri nasıl yapılacak?

Ödeme için aşağıdaki adımları izleyin:

1- ‘gib.gov.tr’ adresine girin.

2- Ana sayfanın aşağısında yer alan menülerden ‘İnternet Vergi Dairesi’ menüsünü tıklayın.

3- TC Kimlik Numarası ile ya da e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapabilirsiniz.

4- Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan ekranda sol üst tarafta yer alan ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ menüsünün altındaki ‘Yapılandırılmış Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme’ menüsünü tıklayın.

5- Açılan ekranda ‘Vergi Türü’ kısmında ‘7143 Sayılı Kanuna Göre Yapılandırılmış Borçlar’ seçeneğini seçin.

6- Burada karşınızda ‘Borç, detay ve ödeme’ menüsünü göreceksiniz.

7- Burada ‘ödeme’ linkini tıklayın.

8- Açılan ekranda ‘defaaten’ ya da ‘taksitle’ seçeneklerinden birini seçin.

9- Ödemeniz gereken borcu seçip kredi kartı bilgilerinizi girdikten sonra ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar