Trakya'da doğal gaz bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Trakya'da birkaç yıldır süren çalışmalardan sonra küçük doğal gaz keşfimiz var. İstanbul Batı Çeltik ve Tekirdağ Kapaklı sahalarında doğal gaz keşfedildi" açıklamasında bulundu.

Trakya'da doğal gaz bulundu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
8 Şubat 2019 Cuma 12:21

Trakya ve İstanbul’da doğal gaz bulundu. Müjdeyi ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi.

Bakan Dönmez, TRT Haber ekranlarında enerji sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fatih Dönmez'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bölge halkının en büyük ekonomik aktivitelerinden birisi. Orada Işıklar Bölgesinde devam eden sözleşme kapsamında 2 bin 400 civarında özel bir şirket bünyesine ait bir üretim vardı. O sözleşmenin artık sonuna doğru geliyoruz. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Soma'da çalışan 2 bin 400 işçiyi aynı şartlarda Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ait bir şirkete devralacağız. En geç 2 ay içerisinde geçiş işlemlerini tamamlayacağız.

“Mart’ın 3’ü 4’ü gibi kura çekmek suretiyle bin kişiyi almış olacağız”

Geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımız orada bir miting esnasında halkla temasında böyle bir talep üzerinde bin 500 işçi alınacağı yönünde bir açıklama yapmıştı. Biz de Cumhurbaşkanımızın bu sözünü bir talimat olarak algıladık ve TTK nezdinde, İŞKUR, Çalışma Bakanlığı bir çalışma başlatarak işçi alım sürecini başlattık. Mart’ın 3’ü 4’ü gibi kura çekmek suretiyle bu bin 500 işçinin ilk partisi ilk 1000 kişiyi almış olacağız. Maden işlerinde çalışan yerlerimizden bu açığımızı gidermiş olacağız. Sonra da ikinci etapta kalan 500 işçimizi almış olacağız. Orada da tahmin ediyorum nisan gibi süreci başlatacağız.

“Trakya’da küçük bir keşfimiz oldu doğalgaz ile ilgili olarak”

2019 programında muhtemelen 130’lara çıkacak Türkiye Petrolleri’nin arama sondaj sayısı. Belki bir 40-50 civarında da özel sektörün olur. İstanbul Batı Çeltik ve Tekirdağ Kapaklı sahalarında doğal gaz keşfedildi. Çok büyük miktarlı değil. Pazartesi günü yerinde ekipleri, sahayı incelemeye gideceğiz. Oradan da teknik ayrıntıları vatandaşımızla paylaşacağız. Gönül ister ki daha büyük keşifler yapabilmek. Ama biz ne kadar da olsa onu ekonomiye kazandırmak zorundayız.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar