TOKİ’nin Haziran ayı konut fırsatları hangi illerde satışa sunulacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Haziran ayında dar gelirli, emekli ve engellileri kapsayan konut fırsatlarını satışa sundu. Peki ya TOKİ’nin Haziran ayı konut fırsatları hangi illerde satışa sunulacak?

TOKİ’nin Haziran ayı konut fırsatları hangi illerde satışa sunulacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Haziran 2018 Cuma 10:59

Ülkenin birçok yerinde uygun fiyatlarla konut yapımına son hız devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Haziran ayı için 6600 konutu ilana çıkardı. TOKİ bu ay için sunduğu konut fırsatlarını 34 il için sunuyor. Dar gelirliye, emekliye ve engelliye kadar birçok kesime hitam eden Haziran ayı konutlarında 245 liradan başlayan taksit imkanı bulunuyor. İşte haberimizin detayları..

TOKİ’nin Haziran ayı konut fırsatları hangi illerde satışa sunulacak?

TOKİ’nin konut fırsatları Haziran ayında da devam ediyor. Dar gelirliden emekli ve engelliye kadar birçok kesime hitap eden konutlar, Haziran’a özel 245 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuldu.  

TOKİ Konut Başvurusu Son Tarih Ne Zaman?

Hiç evi olmayanlara yönelik üretilen bu evlerden almak isteyenler başvuru sürecini iyi takip etmeli. Çünkü, konutların çoğu için başvurunun son tarihi 29 Haziran olarak belirtildi. Emekli, alt gelir grubu, engelli dahil tüm kesimlere hitap eden konutlar için ödenebilecek en düşük peşinat 6 bin liradan, ev fiyatları ise 49 bin liradan başlıyor. Satışa sunulan konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvurmak gerekiyor. Yani başvuru ve satış işlemleri konut projesine en yakın bu iki kamu bankasının şubelerinden yapılıyor.

TOKİ Başvuru Şartı Nedir?

Bazı projeler orta gelir grubuna bazıları ise dar gelir grubuna hitap ediyor. Bir de kurasız yani başvuru önceliğine göre ‘açık satış’ yapılıyor. Dar gelirliler için yapılan konutlardan almak isteyen kişilerin hiç evinin olmaması gerekiyor. Ev alınacak ilde en az son 1 yıldır ikamet ediyor olmak ve aylık hane gelirinin 4500 lirayı geçmemesi de aranan şartlar arasında. Gelir şartı daha önce 3200 lira olarak uygulanıyordu. Yani 1300 liralık bir artış söz konusu. Bu da daha önce sırf gelir kriterine takıldığı için ev alamayanlara büyük bir kolaylık sağlıyor. Projelerin nerede ve hangi aşamada olduğunu, başvuru için hangi banka şubesine müracaat edileceğini ‘444 86 54’ numaralı ‘Alo TOKİ’ hattını arayarak öğrenebilirsiniz.

TOKİ Konutları Kaç Yıl Vadeli?

Vatandaş, 180 ay (15 yıl) vadeyi seçerse 13 bin lira peşinat bedeli yatıracak. Bu kişinin aylık ödeyeceği taksit 527 lira olacak. Brüt 77 metrekare olan evi, isteyenler 20 yıl vadeyle ayda 359 lira ödeyerek alabilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar