için kaldı

TC kimlik no ile Bağkur borç ödeme işlemleri

TC kimlik no ile Bağkur borç bilgilerinizi öğrenebilir ve borç ödeme işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

TC kimlik no ile Bağkur borç ödeme işlemleri
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
17 Nisan 2018 Salı 10:25

İsteğe bağlı Bağkur borç primlerinizi TC kimlik no ile internet üzerinden ödemeniz mümkün. Peki ya tam olarak nasıl yapılıyor. İşte Bağkur borç ödeme ile ilgili detaylar..

Çalışanlar emekli olabilmek, sosyal ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için bağlı olduğu kuruma her ay prim öderler. Bu primler zamanında ödenmezse prim borçları oluşur, sağlık ve sosyal güvencelerden faydalanamazlar. Aynı zamanda ödenmeyen bu borçlara faiz uygulanır. Prim borcunu zamanında ödemeyen kişiler, borçlarını faizleriyle birlikte ödemek zorunda kalırlar. Bağkur prim borcu ödeme işlemi hakkındaki bilgilere yazının devamından ulaşabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna 2016/06 ayı ve öncesinde Bağkur prim borcu bulunan kişiler 19.08.2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun ile bu prim borçlarını yapılandıraılmıştı. Yine 27 Mayıs 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 7020 Sayılı Kanun ile Bağkur borçları yeniden yapılandırılmakta. Yapılandırma haricindeki cari ve geçmiş dönem bağkur prim borçlarınızı herhangi bir bankadan ya da PTT şubesinden ödeyebileceğiniz gibi internet bankacılığı ve ya mobil bankacılık kanallarından da ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu kredi kartı ile ödeme sisteminden kredi kartınız ile de bağkur online ödeme işlemini tamamyalabilirsiniz. Bankalardan, PTT’den, internet bankacılığından ya da mobil bankacılıktan bağkur prim borcu ödemesi için aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz. Menüler bankalara göre farklılık gösterebilir ancak biz genel anlamda sistemdeki tanımına uygun olarak size tarif etmeye çalışacağız.

SGK Mosip Ödemeleri ya da SGK Ödemeleri,

4b sigortalı ödemeleri ya da Bağkur ödemeleri,

4b Geçmiş Dönem ya da Bağkur Geçmiş Dönem Ödemeleri (Bu menüden son ödeme vadesi geçmiş bağkur prim borcunuzu ödeyebilirsiniz)

4b cari dönem ya da bağkur cari dönem (Buradan da son ödeme vadesi geçmemiş olan bağkur prim borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Teknolojik çoğu gelişmenin yanında, iş veren kurum ve kuruluşlar içinde önemli ve oldukça yararlı bir çok yenilik getirilmiştir. Bunlardan biri de Bağ-Kur Borç Ödeme sisteminin kredi kartıyla yapılmasıdır. Eğer zamanınız yoksa veya para ile ilgili bir sıkıntınız varsa borç ödeme işlemlerinizi İnternet üzerinden kredi kartı ile yapabilirsiniz.

Daha önceden bu işlemi yapabildiğimiz iki resmi site bulunmaktaydı ancak bu resmi sitelerden şifresiz işlem gerçekleştirebildiğimiz e-SGM resmi sitesi süresiz olarak kapatılmıştır. e-SGM üzerinden şifresiz işlem yapabilmemiz artık mümkün değildir. Bunun yerine artık yalnızca E-Devlet sistemi üzerinden şifreli bir şekilde işlemlerimizi yapabilmekteyiz. e-Devlet üzerinden herhangi bir işlem yapabilmek için bir e-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Bu şifreye sahip değilseniz yazımızın devamında nereden ve nasıl alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 Bağkur Borç Ödeme İşleminizi Nasıl Yapabilirsiniz?

Kişiler sadece sicil numaraları ile Bağkur prim borcu ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Aşağıda vermiş olduğumuz işlemleri sırasıyla uyguladığınızda Bağkur prim borcu ödeme işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız.

Bağkur prim borcu ödeme işlemini gerçekleştirmek için öncelikle yazının sonunda bulunan "Bağkur prim borcu ödeme" adlı internet bağlantı adresine tıklayınız.

Sorgu Türünden “4B Sigortalı Ödemeleri” kısmını seçiniz.

Sorgu tipi yazan kısıma, geçmiş döneme ait olan prim borçlarınızı ödemek istiyorsanız “Bağkur Geçmiş Dönem”, güncel prim borcunuzu ödemek istiyorsanız da “Bağkur Cari Dönem” kısmını seçiniz.

T.C. kimlik numaranızı giriniz.

Güvenlik kodunu giriniz.

Güvenlik kodunun ve diğer bilgilerin eksiksiz ve doğru girildiğine emin olduktan sonra “Borç Sorgula” kısmına tıklayınız.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Bağkur prim borcu ödeme işleminizi de tamamlamış olacaksınız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar