TBB: Futbol kulüplerinin borçlarının bankaya devri söz konusu değil

Türkiye Bankalar Birliği, Ziraat Bankası’nın kulüplerin tüm borçlarını bildirmesi halinde, borçlarını ödeyeceği ve ardından kulüplere yapılandırma yapacağı iddialarını yalanladı.

TBB: Futbol kulüplerinin borçlarının bankaya devri söz konusu değil
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
7 Ocak 2019 Pazartesi 13:36

Türkiye Bankalar Birliği futbol kulüplerinin borcunun bankaya devredilmesi hakkındaki iddiaları yalanladı.

Ziraat Bankası, 31 Ocak'a kadar kulüplerin tüm borçlarını bildirmesi halinde, borçları ödeyeceği ve ardından kulüplere yapılandırma yapacağı iddia edilmişti.

TBB'den yalanlama

 Türkiye Bankalar Birliği bu iddiaları yalanladı. Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Futbol kulüplerinin borçlarının başka bir bankaya devredilmesi söz konusu değil. Her banka kendi kredi riskini yönetmeyi sürdürecek. Yapılandırmada borçların silinmesi ya da piyasa normlarının dışında fiyatlama yapılması söz konusu olmayacak

Futbol kulüplerinin idari ve mali yapılarının bir bütünlük içinde yönetilmesini amaçlayan bir çalışmanın ilgili taraflarla iletişim içinde yapılmakta olduğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından 27 Aralık 2018 tarihinde kamu oyuna duyurulmuştu. Çalışma ile ilgili detaylı bilginin daha sonra açıklanacağı belirtilmişti. Buna rağmen, bazı yazılı ve sosyal medya mecralarında gerçeği tam olarak yansıtmayan haberlerin yer aldığı görülmüştür.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar