için kaldı

Taşeron işçilere ikramiye ne zaman verilecek? 52 gün ikramiyesi nedir?

Devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye ikramiye verileceği açıklandı. Peki ya taşeron işçilere ikramiye ne zaman verilecek?

Taşeron işçilere ikramiye ne zaman verilecek? 52 gün ikramiyesi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
29 Mayıs 2018 Salı 10:30

Emeklilere bayram ikramiyesi haberlerinden sonra bir müjde de taşerondan kadroya geçen işçilere geldi. Geçtiğimiz günlerde devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye 1 milyar liranın üzerinde ikramiye verileceği açıklandı. Peki ya taşeron işçilere ne zaman ve ne kadar ikramiye verilecek? Detaylar azonceoldu.com’da!

Taşeron İşçiye Ne Kadar İkramiye Verilecek?

Taşeron işçilerin gözü kulağı verilecek ikramiyede. Taşerondan kadroya geçen asgari ücretliye yaklaşık olarak 2 bin 400 lira maaş, 2 bin lira maaş alan kişiye de 3 bin liraya yakın ikramiye ödemesi yapılacak. Verilecek olan ikramiyenin kamu işçilerinde olduğu gibi 2 taksitle verilmesi bekleniyor.  

Taşeron İşçilere İkramiye Ne Zaman Verilecek?

Kamuda sürekli işçi kadrosuna geçirilen taşeron işçiler, ikramiye hakkına kavuştu. Taşeron işçiler, artık kamu işçilerine verilen yıllık 52 gün ilave tediye (ikramiye) ödemesinden yararlanacak. 2 taksitte ödenmesi beklenen ikramiyenin ödeme tarihleri henüz açıklanmadı, merakla bekleniyor. 4D kadrosundaki kamu işçileri, bu yıla ilişkin ikramiyelerinin ilk yarısını Ocak'ta almıştı, diğer yarısı da 8 Haziran'da verilecek. Kamu işçileri, iki taksitte toplamda 2 bin 200 lira ile 3 bin 700 lira arasında ikramiye almış olacak.

52 Gün İkramiyesi Nedir?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir. İkramiye yeraltında çalışan işçiler için ek olarak bir ikramiye daha eklenir. Bakanlar kurulu kararı ile senede 4 adet olmak üzere bir ilave tediye eklenebilir. Yılda 13 er günlük olmak üzere 4 parça şeklinde ödenir toplamda 52 gün üzerinden ikramiye gerçekleşir, bu sayı yeraltı işçileri için 1 adet ilave ikramiye eklenir.

Taşeron İşçilere Ne Zaman Zam Yapılacak?

İkramiye heyecanla beklenirken, tüm taşeron işçilere Temmuz'da yüzde 4 zam yapılacak. Hem kamu kurumlarında hem de belediyelerde görev yapan taşeron işçilerin maaşına toplu sözleşme kapsamında Temmuz'da yüzde 4 zam yansıtılacak. Taşeron işçilere Ramazan ve Kurban bayramlarından 1 hafta önce 75'er lira bayram harçlığı verilirken, ulusal bayram, genel tatil günlerinde çalıştırılanlara çalıştıkları her bir gün için toplam 3 yevmiye verilecek. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar