SSK borç sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet SSK borç sorgulama işlemi

SSK borç sorgulama işlemlerinizi E devlet üzerinden giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.

SSK borç sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet SSK borç sorgulama işlemi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
24 Nisan 2018 Salı 09:30

Son yıllarda vatandaşların hizmetine giren E devlet uygulaması ile SSK borç sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden öğrenebilişiniz.

E-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik bir ortamda sunulmasını sağlamaktadır. Bu sistem ile verilen hizmetler daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde ulaştırılmaktadır. e-devlet üzerinden pek çok sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bağkur borcunuzu sorgulayabilir, işe giriş bildirgenize ulaşabilir ya da SGK hizmet dökümünüzün çıktısını alabilirsiniz.

SGK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

SGK sigorta türleri, 4A(SSK), 4B(Bağkur) ve 4C(Emekli Sandığı) olmak üzere 3 farklı gruba ayrılır. Sizde primlerinizi hangi sigorta grubuna ödüyorsanız bu doğrultuda e-Devlet ile sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız sorgulamalar ile prim ödemenizin aylık olarak ne kadar yapıldığını, işe başlama tarihinizi, SSK toplam gün sayınızı ve ay içinde adınıza kaç gün prim ödemesi yapıldığını sorgulama imkanınız bulunmaktadır. Emekli olmuş olanlar da sistem üzerinden çeşitli sorgulamalar yapabilirler. Örneğin, emekli belgelerine ulaşabilirler ya da emekli maaş tutarlarını görebilirler. Kişisel bilgiler ve adreslerinin düzenlemesini de yapabilirler.

SGK Hizmet Dökümü Nedir?

Hizmet dökümü belgesi; SGK borç sorgulama, emekli maaşı sorgulama ve hesaplama gibi uygulamalarda kullanılabilen bir belgedir. Bu belge ile ikramiye hesaplama, kıdem hesaplama da yapabilirsiniz. Ayrıca vize alma sürecinde ve mahkeme gibi bir çok resmi kurumda da kullanılabilmektedir.

SGK Hizmet Dökümünde Hangi Bilgiler Yer Alır?

Belgede; temel sigorta bilgilerinizden sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısına, çalıştığınız şirketin kurumsal bilgilerinden sigortalı olarak işe giriş ve çıkış tarihinize kadar pek çok bilgi yer almaktadır.

Hizmet Dökümü Belgesi Nasıl Alınır?

Hizmet döküm belgesi e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Sisteme T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ‘’Hizmetler’’ bölümünün altında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısına tıklayınız. Açılan menüden de ‘’SGK Tescil ve Hizmet’’ sekmesine tıklayınız. Açılan sayfa üzerinden hizmet dökümü belgesine ulaşabilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz.

SSK Prim Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bu işlemi e-Devlet sistemi üzerinden şifreli olarak güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. İşlem için e-Devlet şifrenizin olması şarttır. Şifrenizin olmadığı takdirde sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için size en yakın PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte giderek şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra 2 TL işlem ücreti ödeyip şifrenizi size özel kapalı bir zarf içerisinde alabilirsiniz. Daha önceden SSK borç sorgulama işlemini internet üzerinden iki resmi site yardımı ile yapabilmekteydik. Şifresiz işlem gerçekleştiren e-SGM resmi sitesinin kapatılması nedeniyle artık işlemlerimizi şifreli olarak e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapabilmekteyiz.

e-Devlet üzerinden SSK prim borcunuzu sorgulayabilir ve ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken e-devlet internet sitesi olan turkiye.gov.tr sitesine girmektir. Buradan e-Devlet şifreniz ile ya da mobil imza, elektronik imza ve internet bankacılığı gibi giriş seçeneklerinden bir tanesini kullanarak siteye giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekranın sol tarafında yer alan ‘’Hizmetler’’ bölümü altında bulunan seçeneklerden ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ bağlantısına tıklayınız. Açılan menüden de ‘’Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’’ bağlantısına tıklayınız. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda gözükecektir.  

SSK borç sorgulamak için tıklayın!

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar