Mehmet Şimşek: OHAL için artık bir sebep kalmadı

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz kurundaki dalgalanmanın nedeninin küresel piyasalardan kaynaklandığını açıkladı. Şimşek OHAL için artık bir sebep kalmadığını söyledi

Mehmet Şimşek: OHAL için artık bir sebep kalmadı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
21 Haziran 2018 Perşembe 10:46

 Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Şimşek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Döviz kurundaki son dalgalanma tamamen küresel piyasalardan kaynaklı. Önceki hem para politikası belirsizliği hem de küresel endişelerden kaynaklandı. Eğer Cumhurbaşkanımız seçimi kazanırsa, ki biz buna inanıyoruz, eğer güçlü bir Meclis olursa, o zaman ne olur? Seçime ilişkin belirsizlik kalkar. Zaten para politikasını sıkılaştırdık. Geriye reformların hızlandırılması kalıyor. Üçüncü olarak ekonomide yeniden dengelenme başladı.

İç talep biraz yavaşlayacak ama dış talep büyümeyi destekleyici bir dönem. Cari açık azalacak ve enflasyon düşmeye başlayacak. OHAL için artık bir sebep kalmadı.Türkiye'de OHAL'in kalkması yatırımları ve algıyı olumlu etkileyecek. Kurdaki değer kaybı önemli ölçüde algı bozulması ve bunun fon akışına olumsuz yansımasından kaynaklanıyor.

“OHAL’İN KALDIRILACAK OLMASI MUAZZAM BİR GELİŞME”

Türkiye 15 Temmuz'dan sonra mecbur kaldı ve OHAL dönemine geçti. Biz bir gün daha istemiyoruz. OHAL'in kaldırılacak olması muazzam olumlu bir gelişme.

Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun, bu taahhüdü verdiler. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü biz ne kadar OHAL teröre yönelik desek de, dışarıda manşetler üzerinden bakılıyor.

Türkiye zaten terör koridorunu yıoktı. Afrin, Münbiç... Şimdi terör koridoru yıkıldığına ve FETÖ ile mücadele konusunda başarılı olunduğuna göre Türkiye'de OHAL için bir sebep kalmadı."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar