Sarıeroğlu: Sürekli işçi kadrosuna geçiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçiler hakkında açıklama yaptı.

Sarıeroğlu: Sürekli işçi kadrosuna geçiyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
5 Aralık 2017 Salı 13:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçiler hakkında, “Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak” açıklamasını yaptı.

Sarıeroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Mevsimlik işçilerin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz. 4/C kapsamında çalışanları 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C'li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum.

 Belediye ve il özel idarelerinde taşeron olarak çalışanlar il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekkürlerinde işçi olarak istihdam edilecekler.

Bu süreci başından sonuna kadar büyük bir özveriyle takip eden Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Her fırsatta işçinin hakkını koruyup, gözetleyen, her platformda bunu kararlılıkla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi reformun mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar