Albayrak'ın İstifası sonrası piyasalarda son durum!

Bakan Berat Albayrak'ın 'istifa' paylaşımının ardından gözler kurlara çevrildi. Geçen cumayı 8.51 seviyesinde kapatan dolar/TL bu sabah itibarıyla yüzde 4'lük düşüşle 8.18'e kadar geriledi. Cuma günü 10.12 olan Euro/TL ise 9.75'e düştü.

Albayrak'ın İstifası sonrası piyasalarda son durum! - Sayfa 1

Cuma piyasaların kapanmasının ardından bu sabaha kadar geçen süre ekonomi yönetiminde büyük fırtınalara sahne oldu. Önce Cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine Naci Ağbal getirildi. Ardından dün akşam Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından istifa ettiğine yönelik paylaşım yaptı.

1 8
 
Albayrak'ın İstifası sonrası piyasalarda son durum! - Sayfa 2

Geçen cumayı 8.51 seviyesinde kapatan dolar/TL bu sabah itibarıyla 8.18'e kadar geriledi. Cuma günü 10.12 olan Euro/TL 9.75'e düştü.

2 8
 
Albayrak'ın İstifası sonrası piyasalarda son durum! - Sayfa 3

Borsa İstanbul'da ise BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 2.10 artışla 1.217 puandan başladı.

3 8
 
Albayrak'ın İstifası sonrası piyasalarda son durum! - Sayfa 4

Kurlardaki düşüş yeni TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın "19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" açıklaması sonrası hızlandı.

4 8