Patates ve soğan fiyatları ne zaman düşecek?

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala patates ve soğandaki rekor artış vatandaşın cebini yakmıştı. Şimdi ise patates ve soğan fiyatlarının ne zaman düşeceği merak ediliyor.

Patates ve soğan fiyatları ne zaman düşecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
26 Haziran 2018 Salı 14:25

Geçtiğimiz haftalarda rekor seviyelere gelen patates ve soğan fiyatlarının ne zaman düşeceği araştırılıyor. Vatandaşlar patates ve soğanı yaklaşık olarak 6-7 liraya satın aldı. Ev bütçesini zorlayan fiyatların bir an önce düşmesi herkes tarafından bekleniyor. Peki ya fiyatlar ne zaman düşecek, yetkililer bu konuda ne açıklamada bulundu?

Patates ve soğan fiyatları ne zaman düşecek?

Kilo fiyatı 6 lirayı aşan patates ve doğan için hükümetin müdahale yapması sonrası fiyatlar düşüşe geçti. Toptancılar ve pazar esnafı, rekor seviyelere yükselen patates ve soğan fiyatlarının 15-20 gün içerisinde 1- 1.5 lira seviyelerine ineceğini savundu.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde toptancılık yapan Fazlı Top, "Soğan şu anda bizde 5 lira. Patates de 3- 3.5 lira. İnegöl, Afyon, Nevşehir, Niğde bu bölgelerde başladığı zaman patates kesin 1-1.5 lira arası olur" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, patates fiyatlarındaki artışa ilişkin, "Biz evelallah her şeyi hallederiz. Bakın göreceksiniz hemen fiyatlar düşecek, soğanda da patateste de, nohutta da... Tedbirlerimizi aldık." dedi.

Fiyat artışlarının normal olmadığını vurgulayan Fakıbaba, şunları söyledi:

"Hayretler içerisindeyim, 1,5-2 ay önce Sayın Başbakanımızla Niğde ve Aksaray'daydık. Dediler ki 'Patates elimizde, depolarda kaldı, 50 kuruşa alan yok, bize ihracat desteği verin.' Biz de bunun üzerine Bakanlar Kurulu'ndan patatese ihracat desteği verdik. Bütün bakanlar imzaladı. Nasıl olur da böyle bir durumda 50 kuruş olan patates 5-6 liraya çıkar anlamış değilim. Biz evelallah her şeyi hallederiz. Bakın göreceksiniz hemen fiyatlar düşecek, soğanda da patateste de nohutta da... Tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlara şunu söylüyorum, karanlık eller var, bu elleri evelallah yok edeceğiz. Onlar görecekler, benim vatandaşıma 50 kuruşluk ürünü 6 liradan yedirenden hesabını soracağız. En kısa sürede fiyatlar normale dönecek."

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Salih Çelikbaş, “Türkiye genelinde çeşitli yörelerde yeni hasat başlayacak. Yükselen fiyatlar 2 haftaya kadar düşecektir” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar