Nart: E-Ticarette Artık Türkiye'yi Aşmak Gerekiyor

E-ihracat Platformu İş Geliştirme Direktörü Ömer Nart, İstanbul Kongre Merkezi'nde 26-27 Nisan tarihlerinde E-İhracat Platformu ve ASKON işbirliği ile düzenlenen CrossBorder eCommerce Summit in EurAsia hakkında bilgi verdi.

Nart: E-Ticarette Artık Türkiye'yi Aşmak Gerekiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
2 Nisan 2018 Pazartesi 11:49

Nart, e-ihracat platformu olarak temel misyonlarının, Türk e-ticaret ve perakende sektörünü yurt dışına açmak olduğunu belirterek, bu çerçevede konferanslar, iş gezileri, eğitimler gibi bazı etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi.

“Türkiye’yi aşmak gerek”

CRI TÜRK'te Elif Sevil Orhanlı'nın hazırlayıp sunduğu "Haber Artı" programının "Akşam Yorumu" bölümünde Ömer Nart, "Artık Türkiye'yi aşmak gerektiğini düşünüyoruz" diyerek, insanların sürekli Türkiye'deki kendi iç piyasında sıkışması yerine, yurt dışında varolan potansiyeli fark ederek, harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Nart, düzenlenecek e-ticaret zirvesi hakkında şunları söyledi; "Yurt dışından birçok önemli ziyaretçiye ev sahipliği yapacağız, mesela Çin'den büyük bir ticaret platformunun ceo'su konuşmacı olarak gelecek ve İngilizce'nin yanısıra, Çince - Türkçe simultane tercüme olacak. Ayrıca, Hollanda, İngiltere ve Fransa'dan konuşmacı misafirlerimiz ve katılımcılarımız olacak. Bunun yanısıra, Gümrük ve Ulaştırma Bakanımız Bülent Tüfenkci ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bey katılacak. Devletin zaten bu konuda önemli bir desteği var, ekonomi bakanlığının 5 Şubat tarihli e-ihracat eylem planı çerçevesinde, e-ihracat ile Türkiye'nin yakalayacağı ivme konu ediliyor ve buna yönelik, çözüm odaklı bazı aksiyonlardan söz ediliyor. Biz de e-ihracat platformu olarak, o eylem planı çerçevesinde bazı etkinlikler yapıyor olacağız. Ayrıca iş geliştirmeye yönelik her ay düzenlediğimiz toplantılarımız devam ediyor."

"Çin'in farkına Varmalıyız"

E-ihracat iş geliştirme direktörü Ömer Nart, "Çin bizim için çok önemli bir pazar, Çin'e biz bir şeyler satabiliriz. Sadece incir bile satsak, iki milyarlık bir nüfus var, inanılmaz bir potansiyel var. Avrupalı perakende markalarının Çin'de binlerce mağazasının olduğunu biliyoruz ancak bu konuda bizim hiçbir bilgimiz yok. Çin'i bir pazar olarak görüp, oraya yönelik e-ticaret çalışmaları yaparak, özellikle burada kuru gıda sektörüne dikkat çekmek istiyorum. Çin konusunda üyelerimizi ve takipçilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Çin'in farkına varmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar