için kaldı

Nart: E-ihracatın lojistik sorunu kalıcı olarak çözülmeli

World Ecommerce Forum kurucu ortağı Ömer Nart, e-ticaret sektörünün geleceği ve sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nart: E-ihracatın lojistik sorunu kalıcı olarak çözülmeli
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Mayıs 2018 Cumartesi 13:58

World Ecommerce Forum kurucu ortağı Ömer Nart, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın PTT A.Ş ile imzalayacağı protokol hakkında bilgi verdi. Nart, açıklanan paketin aslında bekledikleri düzeyde olmadığını belirterek, e-ihracatçıların kargo sorununu çözebilecek nitelikte, daha kalıcı bir protokol olmadığını dile getirdi.

CRI TÜRK'te Elif Sevil Orhanlı'nın hazırlayıp sunduğu "Haber Artı" programının "Akşam Yorumu" bölümüne katılan Ömer Nart şu açıklamalarda bulundu:

 "Gümrük Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın PTT ile birlikte bu işi ele alıp, bütün e-ihracatçılara uygun olacak şekilde paketlerin çıkartılması lazım. Bu bir adımdır, bizim için iyi olan bir gelişme, en azından artık biliyoruz ki devlet bu sorunun farkında. Farkında olduğu için de eğer bundan sonraki adım olarak, tüm e-ihracatçıların kullanabileceği bir paketi ortaya çıkarılırsa, kalıcı bir çözüm bulunmuş olur. Çin'den internet üzerinden alışveriş yapıldığında kargo bedeli ödenmiyor, onlar bir şekilde bunu çözmüş. Sadece bir saat önce yaptığım bir toplantıda, Avusturya'ya gönderilecek olan 300 euroluk bir ürüne 110 Euro kargo maliyeti geldiğini öğrendim. Oradaki perakende fiyatı 400-450 euro iken, burada 300 euroya satarak kar eden bir üretici, bunun üzerine 110 euro kargo ödediği zaman, orada rekabet etme şansı kalmıyor. Dolayısıyla devletimizin bu konuyu çözmesi gerekiyor ama PTT üzerinden yapılan çözümlemenin ne kadar faydası olacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz. İhracatın gerçekleşebilmesi için önce ürünün satılması lazım. Bunun güzel ama yetersiz bir adım olduğunu düşünüyorum"

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar