Murat Ülker: Twitter'a TC kimlik numarası ile girilsin

Hürriyet'ten Vahap Munyar'a konuşan Murat Ülker, Twitter'a TC Kimlik Numarası ile girilsin çağrısında bulundu.

Murat Ülker: Twitter'a TC kimlik numarası ile girilsin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
12 Ağustos 2018 Pazar 13:11

Vahap Munyar bugün Hürriyet'te yayımlanan yazısında Murat Ülker ile sohbetine yer verdi. Munyar, ''MURAT Ülker, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la gerçekleşen buluşmada dile getirdiği bir konuyu benimle paylaştı: Twitter’a TC kimlik numarası ile girilmeli. Bu konuda Almanya’yı örnek gösterdiğini vurguladı:- TC kimlik numarası veya telefon numarası verilmeden hesap açılması sorumsuzluk, hatta suça azmettiriciliktir. Herkes o ortamı “serbest küfür kürsüsü” sanıyor.'' ifadelerini kullandı. 

Munyar'ın yazısından bir bölüm:

Bu yıl ihracatı 500 milyon dolar planladıklarını aktarıp ekledi:

- Şimdi Ali Ülker’e (Yıldız Holding Başkan Yardımcısı) sordum. 600 milyon doları da yakalayabileceğimizi söyledi. Yarısı ana kategorilerden, kalanı diğer gıda, ambalaj ve madenden sağlanacak.

Ardından 6.5 milyar dolarlık borç yapılandırmasını anımsattı:

- Kredilerimizi tek parçalı ve uzun vadeli hale getirmemiz çok iyi oldu. İnsanın evi toplu olunca krizle başa çıkması, dış pazarlara yönelmesi daha rahat oluyor. Aklı arkada kalmıyor.

Yapılandırmanın Yapı Kredi’nin öncülüğünde gerçekleştiğinin altını çizdi:

- Bize yapılandırma kapısını açan bankalara müteşekkiriz. Gelirlerimize uygun yerli-yabancı para oranı sağladık. 4 yıllık sabit, 8 yıla varan bir anlaşma yaptık.

Bu dönemde varlık satışlarının da gündemde olacağını vurguladı:

- “Yıldız Holding olarak ana işimiz bisküvi, gofret, kek, çikolata, şeker, sakız kategorilerine odaklanacağız” demiştik. Diğer işlerimizden ya halka açarak, ya stratejik ortaklıklar yaparak, ya da kısmen veya tamamen satarak çıkacağız. Ayrıca, ana kategorilerden de ihtiyaç fazlası kapasite ve markalardan, bölgelerden yurtiçi ve yutdışında çıkışlar gündeme gelecek.

Bunun için değişik stratejiler üzerinde çalıştıklarını kaydetti:

- İlaveten iş harici gayrimenkul stokunu elden çıkaracağız. Söz konusu gayrimenkullerin sadece yurtiçinde olanlarının değeri 2 milyar doları buluyor. Bir kısmını gayrimenkul portalımıza koyduk.

Yıldız Holding gibi üretime dayalı bir grubun, 2 milyar dolarlık iş dışı gayrimenkul stokunun oluşması sağlıklı bir durum mudur?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar