Milyonlarca aboneye korsan fatura uyarısı

Korsan ödeme merkezleri vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Dağıtım şirketleri, 30 milyon liralık vurgun yapan bu merkezlere karşı vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı

Milyonlarca aboneye korsan fatura uyarısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
10 Şubat 2019 Pazar 10:16

İstanbul Küçükçekmece ve Pendik'te binlerce tüketicinin fatura bedellerini dolandırıcılara kaptırarak mağdur olmasının ardından Türkiye genelinde yetkisiz tahsilat yapan korsan ödeme noktaları yeniden gündeme geldi. Bu korsan firmalardan bazılarının müşterilerden tahsil ettikleri tutarları ilgili kurumlara yatırmayarak, bir süre sonra topladıkları para ile kaçmaları nedeniyle her yıl binlerce vatandaş mağdur olurken, bu merkezlerin her yıl ortalama 30 milyon liralık vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Vatandaştan aldıkları 2-3 liralık komisyon bedelleriyle de ayrıca bir mağduriyet yaratan bu ödeme merkezlerine karşı dikkatli olunmasına yönelik uyarı, elektrik perakende şirketlerinden geldi.

5 milyon faturada korsan riski

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac ise elektrik, su ve doğalgaz sektörlerinin fatura adetlerinin aylık olarak 80 milyonu bulduğunu, telefon, internet ve dijital TV abonelikleri de dahil edildiğinde fatura miktarının 125 milyon adete çıktığını belirterek, "Bankaların otomatik ödeme talimatı ve diğer kanalları ile aldıkları ödeme payı, pastanın yüzde 41'ini oluşturuyor. Bankaları sırasıyla yaklaşık yüzde 26'lık işlem hacmi ile kurumların kendi ödeme noktaları, yüzde 15'lik hacim ile PTT, yüzde 14'lük pay ile de anlaşmalı ödeme kuruluşları takip ediyor. Korsan ödeme noktalarında ise yaklaşık 5 milyon fatura ödemesi gerçekleştiriliyor" şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar