Mehmet Şimşek’ten dolar açıklaması

Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, dolardaki meydana gelen yükseliş hakkında, “ Dolar tüm para birimlerine karşı değer kazandı” dedi

Mehmet Şimşek’ten dolar açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
18 Haziran 2018 Pazartesi 13:14

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Batman’da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek terörle mücadelede başarı yakalandığını ifade etti.

“DOLAR TÜM PARA BİRİMLERİNE KARŞI DEĞER KAZANDI”

 Mehmet Şimşek doların tüm para birimlerine karşı değer kazandını söyledi.

Şimşek şu açıklamaları yaptı:

“Amerika’da faizler yükseliyor. Amerika Merkez Bankası, daha önce bastığı paraları şimdi piyasadan çekiyor, yani bilanço küçültüyor. Bunun üzerine Amerika’da bir vergi reformu yapıldı. Aslında vergi reformu demek, vergi indirimi. O da bütçe açığını artırdı. Artan bütçe açığını finanse etmek için Amerikan hazinesi daha çok dolara borçlanıyor. Bir taraftan Amerikan Merkez Bankası dolar likiditesini kısıyor, faizini yükseltiyor, bir tarafta ise Amerika hazinesi daha çok dolar talep ediyor. Bu da küresel dolar likitidesini olumsuz etkiyor. Yıl başından bu yana, dolar tüm para birimleri karşısında değer kazandı. Dolayısıyla birinci trend dış kaynaklı. Bu politika çerçevesinde ikinci faktör de, Türkiye tabii petrol fiyatlarında artışta olumsuz etkilenen bir ülke. Yani Türkiye’nin gerek enflasyonu gerekse cari açığı, artan petrol fiyatları nedeniyle olumsuz etkilendi. Bu da yatırımcı beklentilerine olumsuz yansıdı. Üçüncü olarak tabii ki bir seçim arifesindeyiz”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar