için kaldı

MASAK Başkanı Dereli görevden alındı

MASAK Başkanı Osman Dereli Cumhurbaşkanı kararı ile görevden alındı

MASAK Başkanı Dereli görevden alındı
Son Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 10:18
5 Ağustos 2020 Çarşamba 09:30

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Osman Dereli görevden alındı. Dereli'nin görevden alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Osman Dereli kimdir?

Osman Dereli, 1974 yılında Ankara'da doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Dereli, 1997 yılında Maliye Bakanlığı’nda hesap uzman yardımcısı olarak göreve başladı.

Dereli, 2006 -2008 yıları arasında ABD’de İllinois Üniversitesi muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2008-2012 yılları arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nda grup başkanı olarak görev yapan Dereli, 25.09.2012 tarihinde Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı.

Dereli, 29.03.2016 tarihinde Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına atandı.

Hayrettin Kurt kimdir?

MASAK Başkanlığı'na getirildiği ileri sürülen Haryettin Kurt, 1979 yılında Samsun’da doğdu.

Kurt, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Avukatlık, TBMM’de Hukuk Danışmanlığı, Denizcilik Müsteşarlığında Denizcilik (Hukuk) Uzmanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Daire Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında ise I. Hukuk Müşaviri olarak görevlerinde bulundu.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinde (DEK-TMK) Denetim Kurulu Başkanı da olan Hayrettin Kurt, doktora öğrencisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

20/06/2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile EPDK Kurul Üyesi olarak atanan Hayrettin Kurt, evli ve 1 çocuk babası.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar