Maliye Bakanlığı 500 vergi müfettiş yardımcısı başvuruları ne zaman, şartları neler?

Maliye Bakanlığı 500 vergi müfettişi yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. Peki ya başvurular ne zaman, şartları neler?

Maliye Bakanlığı 500 vergi müfettiş yardımcısı başvuruları ne zaman, şartları neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
11 Haziran 2018 Pazartesi 12:16

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 500 memur alımı yapacağını duyurması üzerine başvuru tarihleri ve başvuru şartları araştırılmaya başladı. İşte haberimizin detayları..

Maliye Bakanlığı 500 vergi müfettiş yardımcısı başvuruları

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın sınav duyurusu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 500 vergi müfettiş yardımcısı alımı için sınav açıldı. Adaylar, giriş sınavına Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının internet sayfasındaki formu doldurarak başvurabilecek.  Giriş sınavının yazılı bölümü 11-12 Ağustos'ta Ankara'da 4 oturumda yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olanlar, Ankara’da sözlü sınava tabi tutulacak.

Maliye Bakanlığı 500 vergi müfettiş yardımcısı başvuru şartları

-Söz konusu ilana başvuru yapabilmek için ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının; KPSS17, KPSSP18, KPSS22, KPSS23, KPSS27, KPSSP28, KPSS47 ve KPSS48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak. - Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, - En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak.

- Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak.

- Başvuruyu, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.

- Sağlık durumunun Türkiye'nin her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak.

- Yapılacak soruşturma sonucunda Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunduğu anlaşılmış olmak.

Vergi müfettişliği nedir?

Vergi müfettişlerinin görevi Vergi Usul Kanunu ve diğer gelir kanunları kapsamında vergi incelemeleri yapar. Vergi müfettişleri Maliye Bakanlığı çalışanları nezdinde teftiş ve soruşturma yapar.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar