için kaldı

Maliye Bakanı Ağbal'dan asgari ücret açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretle ilgili açıklamalarına cevap verdi. Bakan Ağbal, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu vatandaşı aldatmamaya çağırıyorum. Samimi olmaya, dürüst olmaya çağırıyorum. Burada rakamlar ortada. Eğer gücü yetiyorsa bu rakamların karşısına rakam koyar" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal'dan asgari ücret açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
9 Haziran 2018 Cumartesi 18:51

Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret vaadiyle ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal:  Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu vatandaşı aldatmamaya çağırıyorum. Samimi olmaya, dürüst olmaya çağırıyorum. Burada rakamlar ortada. Eğer gücü yetiyorsa bu rakamların karşısına rakam koyar

"Şu anda net asgari ücret 1603 lira"

Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamasının devamında, "Şu anda net asgari ücret 1603 lira. Bunun işverene maliyeti 2 bin 384 lira. Şimdi Sayın (Kemal) Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkarırsak bu durumda işverene maliyeti brüt 3 bin 41 liraya çıkıyor. Yani 656 lira işverenin yükü artıyor." dedi.

"Vergi ve prim borçlarınızı 36 aya ve 18 taksite kadar taksitlendirebiliyorsunuz"

Vergi ve diğer alacakların yapılandırılmasına ilişkin bilgi veren Ağbal, "Vergi ve prim borçlarınızı 36 aya ve 18 taksite kadar taksitlendirebiliyorsunuz. Bütün vergi ve primler buna dahil. Ayrıca bu yeniden yapılandırma kanununda, yeni getirdiğimiz bir kolaylık var. Bundan önceki yapılandırma kanunlarında bu yoktu. Eğer vergi borcunuzu peşin öderseniz, hesaplayacağımız düşük faizin de yüzde 90'ını bir defa daha siliyoruz. Örnek veriyorum bir milyon lira borcunuz var. Birikmiş 700 bin lira faizi var. Kolay değil,  bir milyon 700 bin liraya gelmiş. 31 Temmuz'a kadar başvurmanız lazım. İlk ödeme 1 Ekim'de. Eğer bu bir milyon 700 bin lira borcunuzu 'ben peşin ödeyim' derseniz, hemen hemen bir milyon 20 bin lira verip çıkıyorsunuz. 700 bin liraya yakın faizi siliyoruz. Eğer 2 taksitte ödeyecekseniz muhtemelen bir milyon 40 bin lira ödeyip çıkıyorsunuz. Dolayısıyla yeniden yapılandırmada faizleri siliyoruz, peşin ödemede önemli bir indirim sağlıyoruz." vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar