Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek 2018 ? İkinci ikramiye tarihi belli mi?

Bu sene ilk defa Ramazan Bayramı'nda 1000 lira ikramiye alan emekliler büyük bir sevinç yaşadı. Ramazan Bayramı ikramiyesi alan emekliler şimdi de Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman alınacağını araştırmaya başladı.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek 2018 ? İkinci ikramiye tarihi belli mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
24 Haziran 2018 Pazar 11:04

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala 1000 lira ikramiye alan emekliler şimdiden Kurban Bayramı’nda alacağı ikinci 1000 lira ikramiyesini araştırmaya başladı. Peki ya 2018 yılı itibariyle Kurban Bayramı’nda emekliler 1000 TL'lik bayram ikramiyesi alacaklar mı, ne zaman alacaklar? Detaylar haberimizde.

Emeklilerin gözü kulağı Kurban Bayramı’nda alacakları ikramiyede. Özellikle kurban kesecek olan emekliler bu paraya göre planlarını yapma başladı. İkramiye düzenlemesinde 'her yıl' ifadesi bulunuyor. Bu yüzden bundan sonraki yıllarda da ikramiye ödemesi devam edecek. İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak önümüzdeki yıllarda enflasyon oranında artışlar da gündeme gelecek ve zam yapılacak. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

Vefat eden emeklilerin ikramiyeleri maaş alan dul ve yetimlerine ödenecek. Ödemeler maaş hisselerine göre yapılacak. Yüzde 75 oranında maaş alan bir eşe 750 lira ödenecek. Hem kocasından hem babasından veya annesinden ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alacak. Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o baz alınarak ödenecek. Çifte yerine yüksek orandan ödeme olacak. İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik parası alanlar için bayram ikramiyesi de iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. İş göremezlik oranı kaç ise ona göre ikramiye verilecek.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek?

2018 Kurban Bayramı ikramiye ödeme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından duyurulacak. Maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre ödeniyor. İkramiyeler ya bu şekilde farklı günlerde ödenecek ya da aynı gün ödenecek. Arife gününden önce Ağustos'un başında hesaplara geçecek. İkramiyeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar