Konut Hesabı ve Devlet Katkısı ile 20 bin lira alma şartları neler?

Bankada birikim yapıp ilk evini alanlara devlet katkısı payı arttı. Peki ya Konut Hesabı ve Devlet Katkısı ile 20 bin lira alma şartları neler?

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı ile 20 bin lira alma şartları neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
29 Mayıs 2018 Salı 13:05

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca dar gelirli ailelerin de ev almalarını sağlamak için 2016 yılında 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması başlatıldı. Uygulama son düzenlemeyle birlikte daha cazip hale geldi. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasının üst limiti arttı. Devlet vatandaşa bankada birikim yapıp ilk evini alana 20 bin lira verecek. Vatandaşlar bu uygulamadan faydalanmak için şartlarını araştırmaya başladı.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı ile 20 bin lira alma şartları neler?

Konut hesabı ile 20 bin lira kazanmak için bankada 5 yıl boyunca 80 bin biriktirilmesi gerekiyor. Birikim gerçekleştirildiğinde ve ilk evini alanlara devlet katkısı olarak 20 bin lira verilecek. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında sistemde en az 3 yıl kalma şartı bulunurken, eski yönetmelikte 3 yıl kalanlar yatırdığı paranın yüzde 15'ini, 4 yıl kalanlar yüzde 18'ini ve 5 yıl kalan da yüzde 20'sini alabiliyordu.

Yeni düzenlemeyle, uygulamada 5 yıl ve daha uzun süre kalanlara ödeme miktarının en fazla yüzde 25'i kadar destek sağlanacak. Bu destek, en fazla 20 bin lira olacak. Bu oran her yıl yeniden değerleme oranı kadar da artırılacak. Sistemde 3 ve 4 yıl kalanların alacakları katkı payı miktarları için ise yönetmelik bekleniyor. Hazırlanacak yönetmelikle bu oran ve tutarlar belli olacak.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısı’nda İlk Ödeme Ne Zaman?

Devlet desteği üst oranının yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması dikkate alındığında, uygulamadan en kârlı çıkanlar sistemde 5 yıl süreyle kalanlar olacak. Uygulama 2016'da başladı. Bu tarihte hesap açanlar, 2019'da ev alırsa devlet katkısını alabilecek. Yani ilk devlet katkısı 2019'da ödenecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar