Kamu çalışanlarının maaşları ne zaman yatırılacak?

Bayrama sayılı günler kala kamu çalışanları da maaşlarının erken yatıp yatmayacağını merak ediyordu. Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan beklenen açıklama geldi. Kamu çalışanlarının maaşları ne zaman yatırılacak?

Kamu çalışanlarının maaşları ne zaman yatırılacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
7 Haziran 2018 Perşembe 12:14

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tüm kamu çalışanlarının sevineceği haberi verdi. Normalde her ayın 15’inde yatan kamu çalışanlarının maaşları bayram nedeniyle haziran ayında erken yatacak. İş kamu çalışanlarının maaşlarının yatacağı tarih..

Kamu çalışanlarının maaşları ne zaman yatırılacak?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin ayın 15'inde maaşlarını aldıklarını söyledi ve "Bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran'da hesaplarına yatacak." dedi.

Naci Ağbal konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Bugün bütün bakanlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderdim. Dolayısıyla bütün kamu görevlilerimiz, memurlarımız, sözleşmeli personel, işçi ve diğer statülerde çalışan bütün personelimiz, ister bakanlıklarda çalışsınlar, ister belediyelerde, ister il özel idarelerinde, bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran'da hesaplarına yatacak. Dolayısıyla bayrama girmeden, mübarek Ramazan Bayramı'na girmeden bütün kamu görevlilerimiz de maaşlarını, aylıklarını almış olacak."

Bakan Ağbal, burada bütün kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli hazırlıkları yaptıklarına işaret ederek, "Bu konuda bakan olarak bugün gerekli talimatı verdim, bakanlık olarak da konuyu takip ediyoruz. Böylelikle bayram girmeden önce de nasıl emeklilerimizin aylıklarını ödediysek, nasıl emeklilerimize Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemişsek şimdi de kamu görevlilerimizin, kamu çalışanlarımızın aylıklarını bayram girmeden önce ödemiş oluyoruz. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bu şekilde bayram girmeden önce maaşlarını almış olacaklar." diye konuştu.

Emekliye bayram ikramiye ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu. Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde verilecek bin lira ikramiyenin 2018 Ramazan bayramı öncesi ne zaman yatırılacağı ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Bağ-Kur ve SGK emeklileri ikramiyesini 7 Haziran'da, SSK emeklileri ise 8 Haziran'da alacak.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar