Emekli maaşında yeni plan: Kademeli zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde emeklilere verilecek olan zammı açıklamasının ardından 15 milyonu geçkin emekli kişi merakla zam haberini bekliyor. Bakanlık, aylıklara enflasyonla birlikte refah payı, seyyanen artış yansıtacak düzenleme ile ilgili çalışmalara başladı. Bununla birlikte kurulacak olan yeni hükümet ile birlikte emekliler için kademeli zam planı açıklayacağı öngörülüyor.

Emekli maaşında yeni plan: Kademeli zam - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim süresinde en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin tekrar değerlendirileceğini açıklaması üzerine gözler 15.3 milyon emekliye yönelik şekildeki kademeli zam planına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam gerçekleştirilecek.

1 18
 
Emekli maaşında yeni plan: Kademeli zam - Sayfa 2

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; masadaki formüllere göre 10-15 bin lira arasında emekli aylığı alanlara yüzde 45, 15-20 bin lira arasında aylık alanlara yüzde 40, bu tutarın üzerindekilere de yüzde 35 zam formüller arasında yer alıyor. Bu durumda 10 bin lira emekli aylığı (yüzde 45 zamla) 4 bin 500 lira artışla 14 bin 500 liraya çıkacak.

2 18
 
Emekli maaşında yeni plan: Kademeli zam - Sayfa 3

Memur maaşlarının en düşük net 22 bin lira olacağının açıklanmasının ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşını yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak" demişti.

3 18
 
Emekli maaşında yeni plan: Kademeli zam - Sayfa 4

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aylıklara enflasyonla birlikte refah payı, seyyanen artış yansıtacak düzenlemeye ilişkin çalışmalara başladı. Türkiye İstatistik Kurumu'nca pazartesi günü açıklanacak mayıs ve ardından haziran enflasyon oranları sonrasında aylıklara yapılacak zam oranı netleşecek.

4 18